Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ PORT OF SPORTS.GR

Στα πλαίσια του περιορισμού στα σπίτια μας και την παύση των ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών δραστηριοτήτων, είπα να κάνω κάτι να ασχοληθούμε λιγάκι με το ποδόσφαιρο. Σκέφτηκα να πάρω μία συνέντευξη από έναν ποδοσφαιριστή από τον οποίον έχω ξαναζητήσει να μου πει δυο λόγια στο παρελθόν. Ο λόγος που επέλεξα πάλι τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είναι γιατί τον θεωρώ αντισυμβατικό, έναν τύπο των οποίων ή τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς μιλώντας πάντα για το ποδοσφαιρικό κομμάτι . Εγώ προσωπικά τον συμπαθώ γιατί ξέρω λεπτομέρειες που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, και  που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο… Όταν πριν λίγα χρόνια  ήταν στον Ερμή Κορυδαλλού, ερχόταν στο γήπεδο με τσάντες γεμάτες τρόφιμα τα οποία ήταν για δυό πιτσιρικάδες που δεν ήταν Έλληνες, ενώ ταυτόχρονα πλήρωνε και την συνδρομή τους για να παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς να γνωρίζει κάποιος κάτι… Εγώ το ανακάλυψα τυχαία ένα απόγευμα που ήμουν στο γήπεδο…. Επίσης είναι κοντά στους παλαίμαχους της ομάδας, έχει αγωνιστεί προσφέροντας ταυτόχρονα βοήθεια όπως για παράδειγμα στο φιλικό από μετανάστες από τη Συρία και την Αφρική,

και βοήθησε παιδάκια μεταναστών τα οποία παίζουν ποδόσφαιρο…. Ξέρω ότι τι δεν θα του αρέσει που τα γράφω όλα αυτά, αλλά τα γράφω γιατί το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από αρνητική πληροφορία και χρειαζόμαστε όλοι κάποια πράγματα για να δούμε και την καλή πλευρά του αθλητισμού.

Σαν ποδοσφαιριστής δεν είναι ιδιαίτερα τεχνίτης, αλλά τον χαρακτηρίζει πάθος, δύναμη, και αγάπη για το ποδόσφαιρο…. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Εθνικό Μελιγαλά, στον Ερμή Κορυδαλλού, στον ίκαρο Καλλιθέας, στο Παλαιό Φάληρο, στον Φαληρικό  Μαύρο Αετό και στην Αστυπάλαια Κορυδαλλού.

Δημήτρη με τι στόχο ξεκίνησε φέτος ο Ερμής το πρωτάθλημα;

Προερχόμασταν από μία χρονιά στη Δ Εθνική στην οποία δεν πήγαμε πολύ καλά. Στόχος της ομάδας ήταν η ανασύνταξη σε όλα τα επίπεδα, αφού υπήρξαν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό αλλά και στην διοίκηση της ομάδας…. Κληθήκαμε λοιπόν να κρατήσουμε το όνομα του Ερμή ψηλά με νέους παίκτες και με ένα προπονητή ικανότατο και φιλόδοξο όπως είναι ο Βασίλης Σταύρου και φυσικά με τη συνδρομή της καινούργιας διοίκησης η οποία ανέλαβε την ομάδα σε μία πολύ δύσκολη χρονική στιγμή. Το ξεκίνημά μας ήταν μουδιασμένο αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο αν αναλογιστεί κάνεις όλα τα προηγούμενα που ανέφερα… Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσες ομάδες έπεσαν από Γ Εθνική σε τοπικό η πρώτη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και αυτός είναι ο λόγος που πολλές ομάδες έφτασαν στα όρια της διάλυσης… Ευτυχώς ο Ερμής έχει τις βάσεις, το όνομα, και την ιστορία για να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Έχουμε μέχρι στιγμής μία νίκη μία ισοπαλία και δύο ήττες σε πέντε παιχνίδια… Για τον Ερμή ένα τέτοιο ξεκίνημα έχει να γίνει πολλά χρόνια αλλά για την εποχή που ζούμε, την οικονομική κατάσταση, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον όλοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εγώ το θεωρώ ένα μέτριο ξεκίνημα και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα ήμασταν πολύ καλύτεροι, αφού η δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία θα έβγαινε και στους αγώνες….

Το ποδόσφαιρο, και κυρίως το ερασιτεχνικό είναι αυτό που μας ενώνει, αυτό που αγαπάμε πολύ όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε σε αυτό το επίπεδο, αυτό που αγαπάνε οι φίλαθλοι, και οι διοικούντες των ομάδων οι οποίοι ματώνουν αφιερώνοντας πολύ χρόνο και χρήμα για να το κρατήσουν ζωντανό. Δυστυχώς έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά παρά να περιμένουμε, και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, για να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες, Πρέπει να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και να επιστρέψουμε έτσι όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που όλοι αγαπάμε. Εύχομαι σε όλους πάνω από όλα υγεία, εννοείται ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή ώστε να γυρίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ στα γήπεδα.