Ο Βαγγέλης Βρεκούσης μιλάει για τον Καραβά και για άλλα στο www.portofsports.gr

O Βαγγέλης Βρεκούσης είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον Καραβά από τη θέση του αντιπροέδρου και του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων.Είναι 39 ετών, παντρεμένος , έχει δύο παιδιά, και εργάζεται σαν Ιατρικός επισκέπτης σε πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία.Φέτος έζησε έντονα  την άνοδο της ομάδας του στην Α Πειραιά, και μίλησε στο www.portofsports για την εμπειρία του αυτή , αλλά και για πολλά άλλα θέματα γύρω από το Πειραικό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

PORT OF SPORTS Βαγγέλη πες μας από πότε ασχολέισαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και από πότε είσαι ενεργό μέλος στον Καραβά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Ασχολούμαι στα διοικητικά του συλλόγου εδώ και τρία  χρόνια

PORT OF SPORTSΣε ποιες ομάδες έχεις παίξει  ποδόσφαιρο σαν τερματοφύλακας?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Ξεκίνησα να αγωνίζομαι στην Θύελλα Κορυδαλλού,στον Αετό Κορυδαλλού,στον Αστέρα Μαγούλας και έκλεισα αυτό το κεφάλαιο στον Καραβά.

PORT OF SPORTSΠόσο και που, έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο από τότε που έπαιζες εσύ, μέχρι τώρα που ασχολείσαι σαν παράγοντας?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Οι αλλαγές είναι τρομερές στο τεχνικό κομμάτι και στις δεξιότητες των ποδοσφαιριστών αντιθέτως λείπουν στοιχεία όπως το πάθος και η δύναμη.Η επαγγελματική κατάρτιση των προπονητών και η συνεχής ενημέρωση τους έχει συνδράμει τα μέγιστα στην εξέλιξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

11303722_10205949386326421_1686434759_n

PORT OF SPORTSΠοιος ήταν ο λόγος που ασχολήθηκες σαν παράγοντας , και γιατι στον Καραβά?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Βασικός λόγος ήταν τελευταία χρονιά στον Καραβά που σταμάτησα το ποδόσφαιρο το 2007 ήταν και η χρονιά που έχασα τον αδερφό μου σε τροχαίο ατύχημα.Ο αδερφός μου ήταν πάντα στο πλευρό μου απο την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα μέχρι και την τελευταία του.Η ενασχόληση με τον Καραβά με κάνει να νοιώθω οτι μοιράζομαι ακόμα στιγμές μαζί του.Δεύτερος λόγος ήταν οτι μου ζητήθηκε απο τον φίλο και προπονητή της ομάδας μας Γιώργο Μοδινό να βοηθήσω και εγώ με τις δεξιότητες μου να βγάλουμε απο το αδιέξοδο το σωματείο που είχε φτάσει στην διάλυση στην Γ κατηγορία ύστερα απο δύο συνεχείς υποβιβασμούς.

PORT OF SPORTSΤι θα άλλαζες στο Πειραικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε θέματα κανονισμών εντός αγωνιστικού χώρου?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Να υπάρχει η δυνατότητα αφού έχουν συμπληρωθεί 3 αλλαγές και υπάρξει τραυματιςμός τερματοφύλακα να μπορείς να βάζεις τον δεύτερο τερματοφύλακα στην θέση του.

11414488_10205949399726756_565036331_n

PORT OF SPORTS –  Τι θα άλλαζες στο Πειραικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε θέματα κανονισμών εκτός αγωνιστικού χώρου?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ – Αυστηρές ποινές στους ίδιους τους παραβάτες και όχι στα σωματεία που δεν έχουν πάντα την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν.

 

PORT OF SPORTS –  Πόσο βαθιά πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη ένας παράγοντας χρηματοδότης για να έχει ανταγωνιστικά ομάδα?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Δέν είναι θέμα χρημάτων αλλά είναι θέμα ικανότητας των ανθρώπων που θα διαχειριστούν  το ποσό.Αυτό που κοιτάνε όλοι είναι πως να μαζέψουν λεφτά αλλά δεν φροντίζουν να τοποθετήσουν τους κατάλληλους ανθρώπους να τα διαχειριστούν.Οπότε το αποτέλεσμα θα είναι μαθηματικά αποτυχημένο.

 

PORT OF SPORTS –  Το κέρδος του χρηματοδότη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ποιο είναι?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Το να προσφέρεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι  κοινωνική προσφορά και κοινωνική αναγνώριση.Επειδή όμως η λέξη κέρδος  σε έναν χρηματοδότη μεταφράζεται ποικολοτρόπως θα πρέπει να χτιστεί μια αμφίδρομη σχέση συνεισφοράς και απο το ίδιο σωματείο επειδή συνήθως είναι επιχειρηματίες και είναι πολύ σημαντικό να τους στηρίζουμε και εμείς.

11638093_10205949420487275_1272748828_n

PORT OF SPORTS –  Πιστεύεις ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση όσον αφορά τις απαιτήσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στον οικονομικό τομέα και τις απαιτήσεις τους από τις ομάδες?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ – Η κατάσταση με βάσει τα δεδομένα και την οικονομική κρίση έχει αλλάξει άρδην.Πλέον πρώτη επιθυμία ενός ποδοσφαιριστή είναι η εργασία και έχουμε καταφέρει πάρα πολλά σε αυτόν τον τομέα χάρις σε επιχειρηματίες που είναι στο πλάι μας.Σε καμμία περίπτωση δεν νοείται να απαιτεί κάποιος αμοιβή για κάτι που στην ουσία δεν έχει προσφέρει.Έχουμε όλη την καλή διάθεση να σταθούμε στο πλάι κάποιου σε πραγματικά δύσκολες στιγμές και τα οφέλη που θα έχει κάποιος πιστέψτε με είναι πολλά περισσότερα απο 1000 ή 3000 για μία χρονιά  που τα θεωρώ αδιάφορα και δεν σώνουν κανέναν.

PORT OF SPORTSΠοια ομάδα σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο φετινό πρωτάθλημα?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Δέν θέλω να αναφερθώ σε ομάδες του ομίλου μας αλλά μεγάλη εντύπωση μου έκανε η πορεία της Προοδευτικής η οποία πίστεψα θα διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο της μέσω των μπαράζ.Δεν νοείται η Προοδευτική να βρίσκεται στο τοπικό πρωτάθλημα και εύχομαι με τους ικανούς ανθρώπους που την πλαισιώνουν να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει.

 

PORT OF SPORTSΕίναι δίκαιη ή άδικη η φετινή τελική κατάταξη στον όμιλό σας?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Θα ήμουν άδικος εάν έβγαινα τώρα να μειώσω την προσπάθεια όλων των ομάδων στον όμιλο μας.Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αμείωτο ενδιαφέρον για όλους τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν και θεωρώ και τις τρείς ομάδες που ανέβηκαν ικανές και πιο ολοκληρωμένες απο τις υπόλοιπες.

 

PORT OF SPORTSΠεριέγραψέ μας πως βίωσες το τελευταίο μάτς με την ένωση Ρέντη, όπου από τη πρώτη θέση βρεθήκατε στα μπαράζ αννόδου…Σκέφτηκες ποτέ ότι με ένα χαμένο μάτς πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες μιας χρονιάς?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Σε καμμία περίπτωση.Είμαι τόσο υπερήφανος για την προσπάθεια όλων μέσα στην ομάδα  αυτή την χρονιά που δεν το αλλάζω με τίποτα.Η βαθμολογία και οι αριθμοί είναι απλά  κριτήρια αξιολόγησης και όχι κριτήρια αναγνώρισης ανθρώπινων αξιών καί προσφοράς.

IMG_1301

PORT OF SPORTS – Ο Καραβάς φέτος λειτούργησε επαγγελματικά…Πόσο δύσκολο είναι να δουλέψει μια ομάδα σε τέτοιο επίπεδο, με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Ο Καραβάς έχει πολλά ακόμα να κάνει στο λειτουργικό κομμάτι για να λειτουργήσει ιδανικά.Αυτό που αλλάξαμε είναι να μήν έχουμε  ερασιτεχνική προσέγγιση και αντίληψη  μέσα στην ομάδα.Είμαστε ερασιτέχνες αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ερασιτεχνικά.

 

PORT OF SPORTSΗ διαιτησία πώς ήταν φέτος για την ομάδα σου, αλλά και γενικά αφου παρακολούθησες πολλά ματς?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ – Δέν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα σαν ομάδα με την διαιτησία.Πιστεύω οτι πρέπει να μην ξεχνάμε τον παράγοντα άνθρωπο και να μην κολλάμε πολλές φορές σε σενάρια συνωμοσίας.Ο διαιτητής  είναι για να τηρεί τους κανόνες οι πρωταγωνιστές που είναι και οι ποδοσφαιριστές  διαμορφώνουν το αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να έχουμε όλοι υπόψιν μας.

 

PORT OF SPORTS –  Ο στόχος για τη νέα περίοδο ποιός είναι?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιές  και ανταγωνιστικό σύνολο.Θέλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό απο τους αντιπάλους μας και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για εμάς μετά απο 88 χρόνια παρουσίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

IMG_3813

PORT OF SPORTS – Υστέρησε κάπου αγωνιστικά η ομάδα φέτος, και αν ναι, πού?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Πιστεύω οτι θα μπορούσαμε να έχουμε ενδυναμώσει το ρόστερ της ομάδας καλύτερα σε κάποιες θέσεις που πονάγαμε.

 

PORT OF SPORTS –  Πιστεύεις ότι  τα playoffs και τα playout βοήθησαν το ποδόσφαιρο στον Πειραιά?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Φυσικά και πιστεύω οτι πρέπει να συνεχίσουν.

 

PORT OF SPORTS – Ποιόν ποδοσφαιριστή της Ένωσης Ρέντη και της Θύελλας θα ήθελες στην ομάδα σου?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Δεν θα ήθελα κάποιον συγκεκριμμένο αλλά μου άρεσε το δεμένο σύνολο της Ένωσης Ρέντη.

 

PORT OF SPORTS – Στα μάτς της ομάδας σου στις κερκίδες ήταν σχεδόν πάντα πολλοί φίλαθλοι δικοί σας…Άλλες ομάδες δεν το έχουν αυτό, ποιο είναι το μυστικό για να αποκτήσει μια ομάδα πιστούς φιλάθλους?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Δέν υπάρχει μυστικό αλλά η συνεχής ενημέρωση με κάθε τρόπο των φιλάθλων,η δυνατότητα να είναι ενεργά και ουσιαστικά  μέλη και η συμμετοχή με κάθε τρόπο στην  λειτουργία του σωματείου είναι σημαντικοί παράγοντες αυτής της επιτυχίας.

 

PORT OF SPORTS – Ποια ομάδα θεωρείς καλύτερη και πιο οργανωμένη σε θέματα ακαδημιών?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Ο Αετός Κορυδαλλού,ο Κορυδαλλός,η Χαραυγή και η Κύπρος Κορυδαλλού είναι ομάδες που πληρούν για τα δικά μου ιδανικά όλες αυτές τις προϋποθέσεις και θα ήθελα να φτάσουμε και εμείς κάποια στιγμή σε αυτό το σημείο.

IMG_3916

PORT OF SPORTS – Μπορούν οι ακαδημίες να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα μιας ομάδας?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Θέλει πιστεύω καλή διαχειρίση απο κατάλληλους συνεργάτες γιατι μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ και να γίνει η καταστροφή του.

 

PORT OF SPORTS – Πώς κρίνεις το επίπεδο των προπονητών στο Πειραικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Θα έλεγα πολύ καλό σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων αλλά θα έλεγα οτι χρειάζεται ακόμα καλύτερη δουλειά στον ψυχολογικό τομέα που είναι βασικός παράγοντας μιας και έχουν απέναντι τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που το πρωί σπουδάζουν η δουλεύουν και το απόγευμα έρχονται να απολάυσουν αυτό που αγαπάνε.

 

PORT OF SPORTS – Ποιο αγωνιστικό στυλ πιστεύεις ότι ταιριάζει στον Καραβά?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Έιναι καθαρά επιλογή του προπονητή το αγωνιστικό στύλ.Εγώ θέλω να βλέπω ποδοσφαιριστές με όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν.

 

PORT OF SPORTS – Πόσες ώρες απαιτούνται καθημερινά για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ομάδας?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Υπάρχουν πολλές προσωπικές και οικογενειακές  στιγμές που χάνονται και δυστυχώς αυτές δεν αναπληρώνονται.Θέλει ισορροπία και στήριξη απο την οικογένεια σου.

PORT OF SPORTS – O καραβάς από ακαδημίες, σε ποιο σημείο είναι?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Σε μηδενικό επίπεδο και δεν ντρέπομαι να το πω.Ξεκινάμε φέτος βήμα βήμα να τις  δημιουργήσουμε και ελπίζουμε οτι θα τα καταφέρουμε.

PORT OF SPORTS – Ποιος προπονητής και ποιός ποδοσφαιριστής θεωρείς ότι ήταν οι καλύτεροι φέτος, εκτός από αυτούς που ήταν στην ομάδα σου?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Δεν έχω συγκεκριμμένη άποψη για κάποιον ποδοσφαιριστή  αλλα θαυμάζω τον κο Τάκη Αγγελάκη προπονητή της Ελλάς Ποντίων για την πορεία του μέχρι τώρα.

PORT OF SPORTS – Ποιόν τερματοφύλακα θεωρείς κορυφαίο τη σαιζόν που πέρασε, πλήν του δικού σας τερματοφύλακα?

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΕΚΟΥΣΗΣ –Επίσης δεν έχω πλήρη εικόνα για να απαντήσω.

Leave a Reply