Δημήτρης Βουτσινάς

Ο Δημήτρης Βουτσινάς είναι ένας πολύ επιτυχιμένος προπονητής στα γήπεδα του Πειραιά.Έπαιξε ποδόσφαιρο σε πολλές ομάδες, και τα τελευταία χρόνια είναι προπονητής.Οι ομάδες του χαρακτηρίζονται από επιθετική φιλοσοφία και όμορφο ποδόσφαιρο.Τώρα είναι στην Ε.Μ.Αετού Ολυμπιάδας, και μετά από μια δύσκολη αλλά καλή χρονιά, ετοιμάζεται για μεγαλύτερα πράγματα στο Πειραικό πρωτάθλημα.

Μας παραχώρησε μια συνέντευξη…Τον ευχαριστούμε πολύ.

PORT OF SPORTS – ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα από τις Ακαδημίες της Ολυμπιάδας

PORT OF SPORTS – ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΟΥ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Στόχος μου  είναι να έχω πάντα ανταγωνιστική ομάδα,ννα έχω μια πολύ καλό σύνολο και να  παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο.

PORT OF SPORTS – ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΑΙΚΤΗΣ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Σίγουρα έχει αλλάξει, αφού και το ποδόσφαιρο το ίδιο έχει αλλάξει.Εκτός από τακτική και τεχνική που ήταν απαραίτητα για να παίξεις σε καλό επίπεδο, τώρα έχει προστεθεί και η ταχύτητα και η δύναμη, που τώρα πλέον ένας παίκτης πρέπει να έχει για να παίξει σε καλή ομάδα.

IMG_8977 IMG_8881 10389360_828719240480966_1344738148378422916_n

PORT OF SPORTS – ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Αγωνίστηκα σε πολλές ομάδες, αλλά χαρακτηριστικά αναφέρω ότι αγωνίστηκα στις μικτές Πειραιά,όπως επίσης και στον Πλατανιά Χανίων.Το σημαντικό όμως είναι ότι έκανα πολλούς και καλούς φίλους μέσα από το ποδόσφαιρο.

PORT OF SPORTS – ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Σε μια προπόνηση δεν μπορείς να θεωρήσεις κάποιον τομέα λιγότερο σημαντικό.Πέρα από την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών, ρίχνουμε μεγάλο βάρος στο να διορθώσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη που εντοπίζουμε στους αγώνες.Επίσης μεγάλη σημασία δίνουμε στο πως θα φτάσει η ομάδα στο γκόλ μέσα από σωστή ανάπτυξη και ομαδικό παιχνίδι,όπως και στο πως θα αμυνθούμε  σωστά και ομαδικά έτσι ώστε να δεχόμαστε όσο λιγότερα τέρματα γίνεται.

PORT OF SPORTS – ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ , ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Βασικό κριτήριο είναι ο χαρακτήρας του παίκτη.Να πειθαρχούν στις οδηγίες και να έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης ώστε να καταλαβαίνουν και να εκτελούν σωστά τις οδηγίες του προπονητικού τιμ.Επίσης ανάλογα την θέση που επιλέγουμε ένα ποδοσφαιριστή, κριτήριο είναι και ο σωματότυπός του.

PORT OF SPORTS – ΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Η ΑΜΥΝΤΙΚΑ , ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Άν μια ομάδα είναι επιθετική η αμυντική, εξαρτάται από την ποιότητα και τις προδιαγραφές των παικτών της.Επιθετικογενείς παίκτες σε αμυντική διάταξη, παίζουν πιο επιθετικά από αμυντικογενείς παίκτες σε επιθετικογενή διάταξη.

PORT OF SPORTS – ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ , Η ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟΥ ΜΑΝ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Προτιμώ την ζώνη.Όμως για να παίξει μια ομάδα σωστή ζώνη, πρέπει όλη η ομάδα να δουλευει σωστά.Η ζώνη απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά.

PORT OF SPORTS – ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Πιστεύω πολύ στη δουλειά μου.Αυτά που καταφέραμε με την Ένωση σε μικρό χρονικό διάστημα είναι πολλά, καθώς δουλεύουμε σε επαγγελματικό επίπεδο, και δεν έχω να ζηλέψω κάτι από άλλη ομάδα.Σίγουρα όμως στον Πειραιά υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο, και ίσως κάποια στιγμή να συνεργαστώ μαζί τους.Έτσι κι αλλιώς η μοίρα του προπονητή αυτή είναι..

988273_10201591851858668_134410342_n 521411_480002102049844_136855587_n 26453_1304098281186_1831852_n

PORT OF SPORTS – ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Θα ήθελα να είναι όλοι οι προπονητές διπλοματούχοι,ειδικά στις Ακαδημίες.

PORT OF SPORTS – ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Η ομάδα έχει ενισχυθεί πολύ για τη νέα χρονιά.Η διοίκηση είναι κοντά μας και φέρνει στην Ένωση όποιον παίκτη πιστεύουμε πως μπορεί να βοηθήσει.

PORT OF SPORTS – ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Σίγουρα πρέπει να δώσουν μεγάλη βάση στις Ακαδημίες.Ομάδες με δυνατές Ακαδημίες δεν έχουν οικονομικά προβήματα, και φυσικά στελεχώνουν την Αντρική ομάδα με δικούς τους Αθλητές.Προυπόθεση να έχουν διπλοματούχους προπονητές, καλούς παιδαγωγούς, και άμεση συνεργασία με το Ανδρικό τμήμα.

PORT OF SPORTS – Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Στόχος είναι φυσικά η επίτευξη κάποιου τέρματος, αλλά για να γίνει αυτό και να εκμεταλευτούμε  τον παίκτη παραπάνω, πρέπει να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας, και να έχουμε πάντα παίκτη παραπάνω στους χώρους που κινούμαστε.

PORT OF SPORTS – ΠΩΣ ΒΙΩΣΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΠΕΡΥΣΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Την τελευταία αγωνιστική όταν εσύ είσαι αδιάφορος και ο αντίπαλος παίζει ένα πρωτάθλημα, και τελικά δεν μπορεί να κάνει διαχείρηση στο υπέρ του σκόρ, τότε δεν μπορείς να πείς πολλά.Δεν νοιώθεις κάτι ιδιαίτερο γιατί στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια έχουμε δεί να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.Το σίγουρο είναι πως όταν νικάς 0-2 και αυτό το σκόρ παίρνεις Πρωτάθλημα, τότε πρέπει να τρώς σίδερα.Εμείς από τη μεριά μας καταλαβαίναμε την αγωνία των αντιπάλων, αλλά μέχρι εκεί.Παίξαμε για την ομάδα μας και την Ιστορία της, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια.

PORT OF SPORTS – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Κάποιοι παράγοντες έχουν παρεξηγήσει τη δουλειά του προπονητή.Όταν είσαι σωστός στη δουλειά σου, τότε πρέπει να πληρώνεσαι για αυτό.Εγώ τώρα δεν έχω πρόβλημα από την Ένωση,συνεργαζόμαστε άψογα.

PORT OF SPORTS – ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ, ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Όταν η ομάδα μου μείνει με παίκτη λιγότερο, τότε αμέσως μικραίνουμε τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μας.Αλλάζουμε φιλοσοφία και ανάλογα με τον παίκτη που έχει αποβληθεί, προσπαθούμε να κερδίσουμε κάτι παίζοντας στην αντεπίθεση.Η ομάδα προσαρμόζεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.Αυτό φυσικά είναι κάτι που το δουλεύουμε σαν ενδεχόμενο στην προπόνηση.

PORT OF SPORTS – ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Όλες οι θέσεις είναι σημαντικές,αλλά πρέπει να έχεις έναν τερματοφύλακα με μεγάλες δυνατότητες.Όλες οι καλές ομάδες ξεκινούν με ένα καλό τερματοφύλακα.

PORT OF SPORTS – ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Έχουν περάσει πολλές μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια.Δέν θέλω να αδικήσω καμμία.Πάντως τη χρονιά που πέρασε στον όμιλό μας ήταν το Κερατσίνι, που ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

PORT OF SPORTS – ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ?

ΔΗΜ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ – Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές στον Πειραιά.

 

Leave a Reply