ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 • Με αφορμή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του portofsports.gr όπου ψηφίστηκε ο Αετός Κορυδαλλού σαν η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από το 2010 μέχρι και σήμερα, θα κάνουμε μία αναδρομή σε εκείνη την περίοδο όπου ο Αετός Κορυδαλλού στέφθηκε πρωταθλητής.

 • Η ομάδα του Αετού Κορυδαλλού τελείωσε τη χρονιά όπου σε 30 αγώνες συγκέντρωσε 79 βαθμούς με 25 νίκες 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, με τέρματα 81 υπέρ και 14 κατά.

 • Δηλαδή καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα. Ο όμιλος του Αετού ήταν πολύ δυνατός αφού είχε να αντιμετωπίσει ομάδες όπως την Οδηγήτρια, τον Καραβά, τον Ίκαρο Καλλιθέας, τον Αμπελακιακό,  Α.Ε.Μ.Α Ολυμπιάδας, τον Ερμή Κορυδαλλού Ένωση Ρέντη, Δόξα Πειραιά και άλλες ομάδες.

 • Η χρονιά τελείωσε καταγράφοντας στο παθητικό της η ομάδα μία ήττα από τον Καραβά. Κατά γενική ομολογία εκείνη την χρόνια ήταν καλύτερη ομάδα παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο το οποίο συνεχίστηκε μέχρι τέλος, αφού η ομάδα απέδωσε εξίσου καλά και στα μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική κατηγορία.

 • Ο Αετός Κορυδαλλού αναγκάστηκε να κάνει μία στροφή στην φιλοσοφία που τον χαρακτήριζε τόσα χρόνια δηλαδή να στελεχώνει την πρώτη ομάδα με παιδιά από τις ακαδημίες, κάνοντας μία υπέρβαση για να κερδίσει το πρωτάθλημα.

 • Η διοίκηση του Αετού με  πρόεδρο τον Δημήτρη Μπούγα εμπιστεύθηκαν τις τύχες της ομάδας σε έναν νέο αλλά ταυτόχρονα έμπειρο προπονητή τον Βαγγέλη Σταυρακοπούλο.

 • Μαζί με τους παίκτες που υπήρχαν ήδη στην ομάδα ήρθαν και νέοι παίκτες οι οποίοι έδεσαν μεταξύ τους αμέσως παρουσιάζοντας ένα σύνολο δουλεμένο και δυνατό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
 • Διαβάστε πως έζησαν οι παίκτες το πρωτάθλημα αυτό.
Το πρωτάθλημα ήταν σίγουρα ο στόχος, όμως εσείς οι παίκτες το πιστεύατε από την αρχή ή στην πορεία προέκυψε;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Το πρωτάθλημα ήταν ο στόχος από την αρχή που μπήκα στα αποδυτήρια το καλοκαίρι , βέβαια ο Αετός κάθε χρόνια κυνήγαγε το πρωτάθλημα δεν ήταν κάτι καινούργιο

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Το πρωτάθλημα και το κύπελλο ήταν από την αρχή ο στόχος μας, από τους αγώνες της προετοιμασίας το πιστεύαμε.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Νομίζω ο στόχος καθαρά της ομάδας ήταν να πάρει το πρωτάθλημα απ την πρώτη κιόλας στιγμή. Υπήρχε μεγάλη ποιότητα ποδοσφαιριστών στην ομάδα μας και το πιστεύαμε και οι ίδιοι απ την πρώτη κιόλας στιγμή!

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Από την αρχή που πήγα στον Αετό στόχος ήταν το πρωτάθλημα, άλλωστε κάθε χρόνο ο αετός ήταν τις πρώτες θέσεις και διεκδικούσε το πρωτάθλημα …

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Ο προπονητής μαζί με τον συνεργάτη του είχε έρθει στην ομάδα στα μέσα της προηγούμενης περιόδου, όταν πλέον η ομάδα μου είχε ξεμείνει από στόχους.Όλο αυτό το διάστημα είχα δει πόσο καλά δούλευε και πόσο πίστευε σε αυτό που κάνει. Από την στιγμή που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αετό πίστευα πολύ στο πρωτάθλημα, πόσο μάλλον όταν μπαίνεις στα αποδυτήρια και βλέπεις από ποιους ποδοσφαιριστές απαρτίζεται η ομάδα.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Από την αρχή της χρονιάς η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν μοναδικός μας στόχος, αλλά σίγουρα ήταν το πιο πετυχημένο τέλος που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Πότε πιστέψατε ότι θα πάρετε πρωτάθλημα;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Πάντα πιστεύαμε ότι το πρωτάθλημα ήταν δικό μας ειδικά όταν έβλεπα τι μπάλα παίζαμε στα πρώτα παιχνίδια, είπα ότι δεν πρόκειται να χαθεί.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Μετά το δεύτερο γύρο το πιστεύαμε πάρα πολύ.Ήταν από τους πιο σπουδαίους προπονητές που έχω κάνει, και έμαθα πάρα πολλά σε αυτήν την περίοδο και από τους συμπαίκτες μου.. Ήταν μια ωραία εμπειρία και ανάμνηση.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ο πιο καθοριστικός αγώνας μας ήταν αυτός στην έδρα της Οδηγήτριας,ο οποίος έκρινε και το πρωτάθλημα διότι σε εκείνο το ματς κρίθηκε ουσιαστικά ο τίτλος.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Πάντα υπήρχε μέσα μας αισιοδοξία ότι θα το κατακτούσαμε, φαινόταν στα μάτια κάθε ποδοσφαιριστή.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Πιστεύαμε όλη τη χρονιά ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί παιχνίδι με παιχνίδι παίζαμε όλο και καλύτερα, και ο κόουτς δεν μας άφηνε ούτε μία μέρα χωρίς να μας κάνει να πιστέψουμε όλοι σε αυτό.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Από την αρχή είχαμε ψυχολογία πρωταθλητή και αυτή η ψυχολογία κορυφωνόταν όταν βλέπαμε ότι κάναμε συνεχόμενες νίκες.

Υπήρξε κάποιος αγώνας που είπατε ότι πάει το χάσαμε το πρωτάθλημα;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αγώνας που είπαμε “πάει χάθηκε τώρα ” Υπήρχε λίγο άγχος στο δεύτερο γύρο με την Οδηγήτρια αλλά ποτέ δεν πιστέψαμε ότι δεν θα βγούμε πρωταθλητές.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Δεν υπήρχε ματς που έλεγα ότι θα το χάσουμε γιατί το πιστεύαμε πάρα πολύ.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Με έναν άνθρωπο όπως ο Σταυρακόπουλος που πίστευε τόσο πολύ στις δυνατότητες μας δεν θυμάμαι κανέναν από τους ποδοσφαιριστές να είπε η να πίστεψε ποτέ πως δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Όχι δεν υπήρξε κάτι τέτοιο και αν κάποιος το πίστευε έστω για λίγο, μόλις άκουγε την ομιλία του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου του έφευγε αμέσως από το μυαλό.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Ποτέ δεν είπαμε ότι πάει το χάσαμε.Ακόμα και στο τέλος που κάναμε δύο άσχημα αποτελέσματα, δουλεύαμε τόσο σκληρά και ήμασταν τόσο πολύ δεμένοι σαν ομάδα, που πιστεύαμε ότι στο τέλος θα ανταμειφθούν οι κόποι μας.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Δύσκολη  ήταν η μοναδική ήττα που είχαμε από τον Καραβά.

Πώς είναι να παίζεις μπάλα κάτω από τις οδηγίες του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Να παίζεις μπάλα κάτω Από τις οδηγίες του Βαγγέλη είναι απλά μια ευχαρίστηση, Έφερε καινούργια πράγματα στην προπόνηση που την έκανε ενδιαφέρον κάθε μετά.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Ο Σταυρακοπούλος είναι ένας πολύ καλός προπονητής- δάσκαλος. Κάθε μέρα είχες να μάθεις κάτι καινούργιο και ήταν τιμή μου που τον είχα.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ο Βαγγέλης είναι άνθρωπος που προσπαθεί να σε βελτιώσει σαν ποδοσφαιριστή διότι έχει πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και μπόρεσε να μας το περάσει όλο αυτό πολύ γρήγορα.Έχεις μόνο να μάθεις απ τον ίδιο, και είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί του.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω συνεργαστεί με τον Βαγγέλη ΣταυρακΌπουλο αλλά και την ομάδα του που είναι ο Τόμυ Καρδούλας και Δημήτρης Γκρέκος Είναι μοναδική εμπειρία και πιστεύω οποίος έχεις συνεργαστεί μαζί του μόνο καλά πράγματα έχει να θυμάται.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Το να δουλεύεις κάτω από τις οδηγίες του Βαγγέλη είναι κάτι μοναδικό. Σε έκανε να νιώθεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, να πιστεύεις πολύ σε αυτό που κάνεις και να παίρνει από τον καθένα το 100% που είχε να δώσει. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι απορούσαμε, εκεί που νομίζαμε ότι τελείωσε η ενέργειά μας και το καθαρό μας μυαλό, κάτι γινόταν και είχαμε όλο και κάτι ακόμα να δώσουμε.Πραγματικά ήταν τιμή μου που έζησα εκείνη τη χρονιά.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Ο κύριος Σταυρακόπουλος αφοσιώθηκε από την αρχή στην οργάνωση της ομάδας. Επίσης διαμόρφωσε τους χαρακτήρες μας έτσι ώστε να πιστεύουμε στο πρωτάθλημα, χτίζοντας παράλληλα ένα κλίμα οικογενειακό.

Ποια στιγμή η ποιος αγώνας είναι αυτός που σου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μέχρι και σήμερα από εκείνη τη χρονιά;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ –Ο αγώνας που μου έχει μείνει στην μνήμη είναι το 5-2 με την Οδηγήτρια στο κύπελλο. Βρεθήκαμε να χάνουμε 0-2 στο ημίχρονο αλλά αυτό που ακολούθησε με έκανε να αγαπήσω το ποδόσφαιρο ακόμα πιο πολύ.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Αετός  Οδηγήτρια στο κύπελλο.  Χάναμε 0-2 στο ημίχρονο, ήταν και το χειρότερο μας πρώτο ημίχρονο σε όλη την χρόνια, και μετά μπήκε μια άλλη ομάδα και έγινε 5-2.Είχε σηκωθεί όλο το γήπεδο και φώναζε, ήταν από τις καλύτερες στιγμές που έχω ζήσει.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Προσωπικά αλλά και ομαδικά η καλύτερη μου στιγμή στην ομάδα τότε ήταν η πρόκριση στο κύπελλο στο ματς με την Ολυμπιάδα το 5-2 .Ένα παιχνίδι το οποίο θα μείνει για πάντα μέσα μου με όλα τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή διότι η ομάδα έχανε 0-2 Και κατάφερε να γυρίσει το ματς σε 5-2! Ήταν καλύτερο και απ το πρωτάθλημα.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Η ανατροπή με την Οδηγήτρια και η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Όλοι θα θυμούνται εκείνη τη χρονιά το παιχνίδι με την Οδηγήτρια και την ανατροπή του κάναμε μέσα σε ένα ημίχρονο ενώ χάναμε με 2-0.Εγώ όμως δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι του κυπέλλου πριν από την Οδηγήτρια με την Προοδευτική που είχαμε έρθει 1-1 στην έδρα μας, και κερδίσαμε στο Ρέντη 0-1. Ήμασταν εκείνη τη μέρα πραγματικά καμικάζι. Είχαμε παίξει σε δύο εβδομάδες τέσσερα παιχνίδια στο κόκκινο. Το πρωτάθλημα ήταν σε πολύ κρίσιμο σημείο, και αρκετοί στην ομάδα έλεγαν μετά το 1-1 στον Κορυδαλλό πως πλέον θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον μεγάλο στόχο, και όχι στο κύπελλο.Ο κόουτς όμως είχε αντίθετη άποψη, και όλη την εβδομάδα έλεγε πως θα πάμε και θα κερδίσουμε την Προοδευτική γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει μάθει να χάνει και έτσι έγινε.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Μία πολύ σημαντική νίκη η οποία έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου, ήταν απέναντι στην Προοδευτική στο κύπελλο. Μία νίκη και πρόκριση απέναντι σε τόσο ιστορικές ομάδες σίγουρα μένουν πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. Επίσης ο αγώνας με τον Άγιο Ιερόθεο ς ήταν πολύ δυνατός και μου έχει μείνει αξέχαστος.

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σας που την θυμάσαι ακόμα;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ –Χειρότερη στιγμή πιστεύω ήταν ο χαμός του κυπέλλου από το Κερατσίνι , το πιστεύαμε πολύ αλλά δεν ήρθε.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Χειρότερη στιγμή όταν χάσαμε το κύπελλο. Θέλαμε πολύ και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και για αυτά προσπαθούσαμε από την αρχή της σαιζόν

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Η χειρότερη μου στιγμή ήταν όταν η ομάδα πήγε στα μπαράζ ανόδου της Γ Εθνικής αλλά δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία διότι έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον όμιλο.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Η χειρότερη στιγμή είναι ο τελικός κυπέλλου, θεωρώ ήμασταν καλύτεροι

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Η χειρότερη στιγμή μου εκείνη τη χρονιά ήταν τελικός κυπέλλου. Θεωρώ πως ήμασταν καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ήταν κρίμα γιατί θα έκλεινε μία ιδανική χρονιά για την ιστορία του Αετού.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Χειρότερη στιγμή της σεζόν ήταν σίγουρα η ήττα μας στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο το Κερατσίνι γιατί μετά από μία χρονιά που είχαμε ελπίδα για κατάκτηση τοση double’ χάσαμε τον δεύτερο τίτλο.

Σχεδόν στα περισσότερα παιχνίδια υπήρχε πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο τι έχετε να πείτε για τον κόσμο αυτό;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ –Στο κόσμο έχω να πω ευχαριστώ που μας στάθηκε και μας πίστευε από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερε να βρει λίγο χρόνο να έρθει να μας δει στα Πειραϊκά γήπεδα.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ –Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γιατί μας πίστεψαν σε αυτό που βγάζαμε μέσα στο γήπεδο.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ερχόταν πολύς κόσμος στο γήπεδο τότε γιατί η ομάδα έπαιζε κάτι διαφορετικό από άλλες χρονιές.Άρεσε το ποδόσφαιρο μας και χαιρόμασταν όλοι που αυτός ο κόσμος ερχόταν να μας δει.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Ο κόσμος ήταν φανταστικός, πάντα μας υποστήριζε από την αρχή της προσπάθειας αυτής και νομίζω τους δικαιώσαμε ..

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα εκείνη τη χρονιά, γιατί του άρεσε αυτό που έβλεπε. Σε όλα τα παιχνίδια δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό, και το έβλεπαν αυτό μέσα στο γήπεδο.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο του Αετού που μας πλαισίωσε και μας στήριξε σε όλες τις αγωνιστικές εντός και εκτός έδρας. Ήταν κινητήρια δύναμη στην πορεία μας προς τον τελικό στόχο μας.

Ποια ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσατε στο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν μακράν με διαφορά η Οδηγήτρια. Μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και καλό προπονητή.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Το Κερατσίνι ήταν από τς πιο δύσκολες ομάδες.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Η καλύτερη ομάδα τότε που αντιμετωπίσαμε ήταν η Οδηγήτρια η οποία ήταν και η διεκδικήτρια του τίτλου μαζί μας.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Η καλύτερη ομάδα ήταν η Οδηγήτρια που αντιμετωπίσαμε ήταν από πίσω μας συνεχώς.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Σίγουρα η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε εκείνη τη χρονιά ήταν η Οδηγήτρια.Ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος μέχρι το τέλος, για αυτό και έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε όλο αυτό που πετύχαμε.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Κατά την άποψή μου η Οδηγήτρια. Μία ομάδα με πολύ καλό υλικό και σημαντική πορεία στο πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια, ένας αντάξιος αντίπαλος σίγουρα.

Ποιος πιστεύεις ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης που είχατε;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν όλοι ήταν παικταράδες στην ομάδα αλλά αν ήταν να διαλέξω έναν θα έλεγα τον Γιώργο Μούτσα τον αρχηγό της ομάδας.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Εκείνη την χρόνια ήταν όλοι στο ίδιο επίπεδο, έκανε την διαφορά ο Σιδηρόπουλος και Μούτσα.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Δεν μπορώ να πω εγώ ποιος ήταν ο καλύτερος η ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας τότε γιατί όλοι είχαν κάποιο συγκεκριμένο ρόλο και δούλευαν στην προπόνηση πάρα πολύ για να βοηθήσουν στο 100%

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Θεωρώ ότι όλοι ήταν πολύτιμοι σε αυτήν την ομάδα από τον φροντιστή μέχρι τον τελευταίο ποδοσφαιριστή.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Όλοι οι παίκτες ήταν πολύτιμοι. Από τον πρώτο έως και τον τελευταίο. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν σε αφήνει να βγεις από την αλυσίδα που είχε δημιουργήσει ο coach. Πραγματικά όλοι παίζαμε το κάθε παιχνίδι λες και ήταν το τελευταίο. Άν δείτε βίντεο από τα γκολ της ομάδας εκείνη τη χρονιά, πανηγυρίζονται όλα με το ίδιο πάθος και τις ίδιες αγκαλιές.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω έναν συμπαίκτη μου, γιατί όταν μιλάμε για ομάδα ο καθένας συμβάλλει διαφορετικά στην επίτευξη των στόχων, ανάλογα με τις δεξιότητες και τη θέση την οποία παίζει.

Ποιο ήταν το στοιχείο αυτό που σας χαρακτήριζε τότε σαν ομάδα, αλλά και σαν τρόπο παιχνιδιού;

B.TΣΟΛΑΚΟΥ –Το στοιχείο που μας χαρακτήριζε ήταν βέβαια το καλό ποδόσφαιρο που αποδώσαμε με νικηφόρα αποτελέσματα . Η ομάδα είχε τρεξίματα και πάντα κατοχή της μπάλας.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Ότι είμαστε παιδιά του προπονητή με την καλή έννοια πάντα..Δουλεύαμε τόσο πολύ στην προπόνηση που ότι κάναμε με τον  κύριο Σταυρακόπουλο  μας έβγαινε μέσα στο παιχνίδι.

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Το στοιχείο που μας χαρακτήριζε ήταν ένα και αυτό λεγόταν ΟΜΑΔΑ. Έπαιζε ο ένας για τον άλλον και όλο αυτό το έφερε στην ομάδα ο coach..Ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας μας ήταν αυτός.Παίζαμε ένα αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο και σωστά τακτικά δομημένο για την κατηγορία πιστεύω.

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Παίζαμε σωστό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και ο κάθε παίχτης ήξερε ακριβώς τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο, ο καθένας είχε ρόλο ..  Φυσικά τα στημένα, δουλεύαμε πολύ πάνω σε αυτά και επιθετικά και αμυντικά.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Το στοιχείο που μας χαρακτήριζε εκείνη τη χρονιά, σίγουρα δεν ήταν μόνο ένα. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας, η πίεση που ασκούσαν στον αντίπαλο σε όλο το παιχνίδι, το χτίσιμο της επίθεσης από τον τερματοφύλακα, οι στατικές φάσεις που δουλεύαμε πολλές ώρες και μέρες, ήταν μερικά από τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζαν σαν ομάδα.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Η αφοσίωση η προσήλωση και η πειθαρχία στην επίτευξη του τελικού μας στόχου που ήταν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο τρόπος παιχνιδιού μας ήταν ξεκάθαρα επιθετικός, με βασικό στόχο τη μεγαλύτερη την κατοχή της μπάλας.

Οι αναγνώστες του port of sports αναγνώρισαν τον Αετό Κορυδαλλού ως την καλύτερη ομάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

B. TΣΟΛΑΚΟΥ – Έχω να πω Ότι νιώθω τυχερός που βρέθηκα να είμαι μέλος εκείνης της ομάδας και ευχαριστώ το port of sports που μου έφερε αναμνήσεις από τέτοιες στιγμές.

Β. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ – Ευχαριστούμε πάρα πολύ ήταν από τς πιο δυνατές εμπειρίες που είχα σαν ποδοσφαιριστής εύχομαι να υπάρχουν πάντα τέτοιες ομάδες για να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο..

Χ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Θέλω να πω ένα ευχαριστώ απ την πλευρά μου προς όλους όσουν ψήφισαν την ομάδα του Αετού Κορυδαλλού τότε και ελπίζω κάθε χρόνο να μπορούμε να έχουμε ομάδες καλές Γιατί το αξίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον Πειραιά!

Β. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ – Τους ευχαριστούμε πολύ για τον ψήφο τους.

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Μεγάλη μας τιμή. Οι κόποι εκείνης της χρονιάς αναγνωρίζονται μέχρι και σήμερα. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία σίγουρα υπήρξαν αρκετές αξιόλογες ομάδες σαν εκείνη του Αετού αλλά βάση δουλειάς, όρεξης, πίστης, και σχέσεις παικτών με προπονητή, κατά την άποψή μου είναι ίσως από τις καλύτερες ομάδες που έχουν περάσει από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά.

Γ. ΣΥΡΜΑΣ – Είναι ιδιαίτερα τιμητική η διάκριση αυτή, αφού είχαμε απέναντί μας εξίσου σημαντικές ομάδες με τεράστια ιστορία και πολύ καλό έμψυχο δυναμικό Όμως και εμείς έχουμε καταβάλει τεράστια προσπάθεια η οποία χαρακτηρίζεται από επιμονή, αφοσίωση, αθλητική άμιλλα πειθαρχία, και πάθος για την επίτευξη των στόχων μας

Μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία του Αετού Κορυδαλλού, είχε ο τότε προπονητής Βαγγέλης Σταυρακόπουλος.

                                                  Διαβάστε τι μας είπε για εκείνη την επιτυχημένη χρονιά.

 • Πώς κρίνεις την πρώτη σου χρόνια στον αετό Κορυδαλλού;
 • Ήταν το μεταβατικό στάδιο,για να μπουν οι στέρεες βάσεις και να σχεδιαστεί προσεκτικά,το όραμα και η αγωνιστική φιλοσοφία του συλλόγου,για την ονειρική χρονιά που θα ακολουθούσε.
 • Όταν τελείωσε η πρώτη χρονιά στις συζητήσεις που είχατε με την διοίκηση τι είπατε αναφορικά με την δεύτερη χρονιά και την προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος;
 • Αμέσως μόλις τελείωσε η πρώτη πολύ σύντομη,τρίμηνη συνεργασία,που είχε ξεκινήσει από τα μέσα του δευτέρου γύρου,με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας.Γνωρίζοντας τις φιλοδοξίες μου, και το όραμα μου,να αλλάξει οργανωτικά και αγωνιστικά επίπεδο ο σύλλογος,σε όλους τους τομείς και να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μου έκαναν πρόταση συνεργασίας. Η αμέριστη εμπιστοσύνη,στο πρόσωπο μου και στη δουλειά μου,με έπεισαν να δεχτώ με χαρά,την πρόταση για επέκταση της συνεργασίας μας.
 • Ποιος παίκτης θεωρείς ότι ήταν ο πολυτιμότερος εκείνη τη χρονιά;
 • Πιστεύω πως ο πιο πολύτιμος θησαυρός,αυτή τη σπουδαία χρονιά για τον Αετό Κορυδαλλού, ήταν πως όλοι, διοίκηση, προπονητικό team, ποδοσφαιριστές, βάλαμε πρώτη και πάνω απ’όλα την ΟΜΑΔΑ και μετά ο καθένας ξεχωριστά την ατομική του διάκριση. Δε θα ήταν δίκαιο να ανακηρυχθεί ένας M.V.P αλλά θα αναφέρω κάποιους που είχαν καθοριστική συμβολή,στη κατάκτηση του τίτλου, από την αρχή της χρονιάς, όπως ήταν οι:Μούτσας, Σιδηρόπουλος, Δρυμούσης,Λέσι,Ξενιτόπουλος, Θωμόπουλος.
 • Πιστεύεις ότι έχεις αδικήσει κάποιον παίκτη;
 • Αν εννοείς τη συγκεκριμένη χρονιά του Αετού,δε νομίζω.. Πάντα σε όλες τις ομάδες που έχω εργαστεί, βάζω ως αγωνιστική προτεραιότητα, το συμφέρον της ομάδας και ίσως αυτό μπορεί να έχει στεναχωρήσει κάποιους.
 • Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες ότι θα το χάσεις το πρωτάθλημα;
 • Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και δεν υπήρξε κυριολεκτικά, ούτε μία στιγμή που φοβήθηκα,ότι θα χαθεί αυτός ο τίτλος από τα χέρια μας.
 • Πότε συνειδητοποίησες ότι θα είσαι πρωταθλητής με τον Αετό;
 • Αναμφίβολα, το καθοριστικό αποτέλεσμα, ήταν η εκτός έδρας μας νίκη,στην Οδηγήτρια σε ένα κατάμεστο γήπεδο,με αντίπαλες τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος,που στεφθήκαμε και μαθηματικά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
 • Πιστεύεις ότι η δουλειά σου στον αετό έχει τελειώσει;
 • Ο Αετός Κορυδαλλού έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα, εκείνη τη χρονιά, με το καταπληκτικό και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε στο πρωτάθλημα και στους αγώνες μπαράζ ανόδου,με ιστορικούς συλλόγους.Το όνειρο μου,ήταν να κοουτσάρω την ομάδα και στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό σημαίνει, πως ίσως ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας στο μέλλον, αν καταφέρουν και ταυτιστούν τα όνειρα μας..
 • Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή που έζησες εκείνη την περίοδο;
 • Αναμφισβήτητα η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος,στην ιστορία του συλλόγου και η γενική ομολογία και αναγνώριση όλων,πως η ομάδα έπαιξε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, στους αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική.
 • Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή που έζησες εκείνη την περίοδο;
 • Ήταν στον τελικό κυπέλλου Πειραιά, απέναντι στο Κερατσίνι,που χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε το Ντάμπλ..
 • Για τον κόσμο που στάθηκε κοντά στην ομάδα τι έχεις να πεις;
 • Ήταν συγκλονιστικός, με πολύ παλμό και ενθουσιασμό και έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας. Το γεγονός πως οικογένειες με τα παιδιά τους, ήταν κάθε Κυριακή στο γήπεδο,για να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα,για το θέαμα αλλά και για το ήθος και τις αξίες που πρέσβευε,ήταν το πιο σπουδαίο επίτευγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
 • Υπάρχει κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος που να σου έμεινε χαραγμένο στη μνήμη μέχρι και σήμερα έντονα;
 • Ο πρώτος αγώνας ημιτελικού κυπέλλου στην έδρα μας,με την Οδηγήτρια,που πετύχαμε μια απίστευτη ιστορική ανατροπή, από το 0-2 του ημιχρόνου στο τελικό 5-2 στο τέλος του παιχνιδιού, μέσα σε ένα παραλήρημα παικτών και κόσμου,εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.
 • Οι αναγνώστες του port of sports αναγνώρισαν τον Αετό Κορυδαλλού ως την καλύτερη ομάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
 • Το κριτήριο του κόσμου είναι αλάθητο και πιστεύω πως δίκαια ο Αετός Κορυδαλλού, αναγνωρίστηκε από το πολυπληθές φίλαθλο κοινό του Πειραιά και του port of sports,ως τη καλύτερη ομάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Ήταν μία αναγνώριση της προσπάθειάς μας,που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις μνήμες όλων…