Οι παίκτες της ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ θυμούνται το πρωτάθλημα 2013 2014

Την περίοδο 2013 2014 η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ πήρε το πρωτάθλημα μετά από μια χρονιά απίστευτη ως το τέλος.

Είχα την τύχη να είμαι κοντά στην ομάδα όλη τη χρονιά και έτσι έζησα από πρώτο χέρι αυτό το πρωτάθλημα. Η Οδηγήτρια ήταν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο όπου είχε να αντιμετωπίσει ομάδες όπως το Μοσχάτο τον Ερμή Κορυδαλλού την Αίγινα την ΑΕ Περάματος την Ολυμπιάδα και άλλες καλές ομάδες.


Το έργο της δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολο. Ενδεικτικά σας λέω ότι το Μοσχάτο που τερμάτισε στην δεύτερη θέση είχε δύο τέρματα παραπάνω στον επιθετικό τομέα και δύο τέρματα λιγότερα από την Οδηγήτρια στον αμυντικό τομέα. Όμως είχε μία νίκη λιγότερη από την Οδηγήτρια και δύο ισοπαλίες περισσότερες πράγμα που τελικά στοίχισε στο τέλος τον τίτλο. Κομβικό ρόλο στο να κατακτήσει η Οδηγήτρια αυτό το πρωτάθλημα έπαιξε το μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα του Μοσχάτου και ή ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής που έφερε το Μοσχάτο στην έδρα της Ολυμπιάδας.


Οι δύο ομάδες που πήγαιναν από την αρχή της χρονιάς χέρι-χέρι και εναλλάσσονταν την πρώτη θέση συνεχώς. Μεγάλο μειονέκτημα για την Οδηγήτρια το γήπεδο του Αγίου Διονυσίου που έκανε προπονήσεις το οποίο είναι ακατάλληλο για προπόνηση, πόσο μάλλον για ομάδα Α Πειραιά που κάνει πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά η Οδηγήτρια δίδαξε σε όλους ποια είναι τα μυστικά για να στεφθεί κάποιος πρωταθλητής.

 


Αυτά τα μυστικά θα τα διαβάσετε πιο κάτω σε μία συνέντευξη από όσους παίκτες της Οδηγήτριας μπόρεσα να βρώ. Να σημειώσω εδώ ότι κανένας από τους παίκτες δεν ήξερε ότι στις ίδιες ερωτήσεις θα απαντήσουν και οι συμπαίκτες του

Εγώ από τη μεριά μου θυμάμαι δύο γεγονότα που έγιναν εκείνη τη μέρα στο τέλος του αγώνα.

 • Ενώ οι παίκτες της Οδηγήτριας έτρεχαν πρός την εξέδρα, εγώ ακολουθούσα με πίσω βήματα, σκόνταψα και έφαγα μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα ανάσκελα μαζί με τις κάμερες. Ξαφνικά βλέπω τον Δημόπουλο να έρχεται να με σηκώνει και μου λέει…Ένα πρωτάθλημα πήραμε και όλοι θα θυμούνται την τούμπα που έφαγες…Μας πήρες τη δόξα.. Επίσης ο Κ Πλάκας με το βιολί, και οι Μπουζάλι  Γκιόκα με την συνέντευξη στα Αλβανικά.
 • Τελευταία αγωνιστική με Ερμή. Ενώ ο αγώνας είχε τελειώσει περιμέναμε το άλλο παιχνίδι…Εγώ είχα πάρει τηλέφωνο τον Μάνο Γαβαλά γενικό αρχηγό του Άρη Αμφιάλης και έκανε ζωντανή περιγραφή από τον εκεί αγώνα…Όλοι οι παίκτες της Οδηγήτριας γύρω μου ακούγανε σε ανοιχτή ακρόαση τον Μάνο να λέει έληξε, 2-2 τελικό…Μετά , χαμός..

 • ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.

 •  Ποιά ομάδα σας δυσκόλεψε πιο πολύ ;

Θ. ΜΕΛΑΣ – Το Μοσχάτο που ήταν και ο άμεσος ανταγωνιστής μας.

Γ ΔΡΙΒΑΣ – ΑΕ Περάματος, δεν καταφέραμε να την κερδίσουμε σε κανένα παιχνίδι.

Κ.ΠΛΑΚΑΣ  Το Μοσχάτο… Ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα που προερχόταν από διαδοχικές χρονιές πρωταθλητισμού και παρουσίας σε ανώτερη κατηγορία και φανέλα ειδικού βάρους. Πολύ γυμνασμένο  και ποιοτικό σύνολο με εξαιρετικό προπονητικό team

A.XANIΩΤΗΣ – Μας δυσκόλεψε το Μοσχάτο γιατί μαζί πηγαίναμε μέχρι τέλος για το πρωτάθλημα

Δ. ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Το Μοσχάτο

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Η ομάδα που μας δυσκόλεψε πιο πολύ ήταν η Ένωση Περάματος. Νομιζω ήταν η μόνη ομάδα που δεν κερδίσαμε.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Πιο δύσκολη ομάδα Μοσχατο και Χαιδαρι στα μπαραζ.

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Όλες οι ομάδες ειναι δύσκολες ειδικά οταν είσαι στις πρώτες θέσεις..ολες θέλουν να σε νικήσουν ή να σου κόψουν βαθμούς(το εχω ζησει και απο την ανάποδη) . Αλλα σίγουρα εκεινη την χρονια το Μοσχάτο και ο Ερμής ηταν οι δυσκολότερες

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Η ομάδα που μας δυσκόλεψε πιο πολύ ήταν το Μοσχάτο…πολύ ένταση στα μεταξύ μας παιχνίδια και πολύ μεγάλος ανταγωνισμός.

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η Α.Ε Περάματος.Πολύ σκληροτράχηλη ομάδα με καλούς παίκτες

Τ. GIOKA – Η ομάδα που μας δυσκόλεψε ποιο πολύ ήταν ο Ερμής κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο τελευταίο ματς γιατί ήμασταν κι εμείς σε πολύ κακή μέρα και χάσαμε.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Σίγουρα το Μοσχάτο για εμένα διότι εκτός από την πολύ καλή ομάδα που είχε είχε και μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο του.Τρομερή ποιοτικά…

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Νομίζω η καλύτερη ομάδα πέρα από εμάς ήταν η ομάδα του Μοσχάτου. Ήταν πολύ γυμνασμένη και με αρκετά καλούς και ποιοτικούς παίκτες με πολλές παραστάσεις


 • Ποιά θεωρείς ότι ήταν η μεγαλύτερη νίκη σας τότε;

Θ. ΜΕΛΑΣ –  Μέσα στο Μοσχάτο από όσο θυμάμαι.

Γ.ΔΡΙΒΑΣ –  Το 1-5 επί του Ερμή μέσα στον Κορυδαλλό και το διπλό  μέσα στο Μοσχάτο!

Κ.ΠΛΑΚΑΣ – Μεγαλύτερη νίκη το 1-2 μέσα στο Μοσχάτο. Μια νίκη ανατροπής όπου θέλαμε μόνο νίκη και παρότι βρεθήκαμε να χάνουμε στο Α ημίχρονο τελικά γυρίσαμε το παιχνίδι… Με αυτή τη νίκη προσπεράσαμε το Μοσχάτο .Νίκη τίτλου με όλη τη σημασία της λέξης Α.ΧΑΝΙΩΤΗΣ –   Η μεγαλύτερη νίκη ήταν επί του Μοσχάτου μέσα στο Μοσχάτο με 1-2 με ανατροπή

Α. ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Η μεγαλύτερη νίκη ήταν επί του Μοσχάτου μέσα στο Μοσχάτο με 1-2 .ε ανατροπή.

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Την νίκη μέσα στο Μοσχάτο με 1-2 ενώ χάναμε 1-0 στο ημίχρονο.

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Η μεγαλύτερη νίκη μας αναμφίβολα ήταν το διπλό μέσα στο Μοσχάτο.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – .Μεγαλύτερη νίκη μέσα στο Μοσχάτο που πήραμε κεφάλι στη βαθμολογία για την τελική ευθεία και στην πρεμιέρα των μπαράζ με τον Πανερυθραικό που 2 βδομάδες πριν είχε στεφθεί κυπελλούχος ερασιτεχνών Ελλάδος παρότι παίζαμε με 10 παίκτες από το 55′ επειδή είχα αποβληθεί και μου έχει μείνει αξέχαστο!

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Σε ένα πρωτάθλημα 28 – 30 αγώνων όλες είναι σημαντικές. Ωστόσο αυτή απέναντι στο Μοσχάτο μέσα στη έδρα του και με ανατροπή μας έβαλε βαθμολογικά μπροστά και ήταν ένα καλό ντοπάρισμα ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Μεγαλύτερη νίκη εκείνη τη χρονιά θεωρώ πως ήταν το 1-2 μέσα στο Μοσχάτο…Παίξαμε με πολύ πάθος όλα τα παιδιά, αλλά εμένα μου έχει μείνει αξέχαστο το 1-5 με τον Ερμή στον Κορυδαλλό….Μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία αν θυμάμαι καλά ήταν 3η στη βαθμολογία.

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Η μεγαλύτερη νίκη μας ήταν με το Μοσχάτο εκτός έδρας και με ανατροπή 1-2

Τ. GIOKA – H μεγαλύτερη νίκη μας είναι μέσα στο Mοσχάτο με το σκορ να τελειώνει 1-2 για μας. H ομάδα έπιασε την καλύτερη απόδοση που θα μπορούσε. Πάθος δύναμη και πολύ καλή στο τακτικό κομμάτι.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Η νίκη με το Μοσχάτο εντός της έδρας τούς με 1-2

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Δύο νίκες εκείνη την χρονιά.Την νίκη με τον ΕΡΜΗ στον Κορυδαλλό όπου κερδίσαμε 1-5, και την εκτός έδρας νίκη με το Μοσχάτο , όπου ήταν ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια που έχω αγωνιστεί.


 •   Ποιά  θεωρείς ότι ήταν η μεγαλύτερη ήττα  τότε;

Θ. ΜΕΛΑΣ – Η μεγαλύτερη ήττα αλλά και ποιο γλυκιά ήταν με τον Ερμή.

Γ. ΔΡΙΒΑΣ – Με τον Ερμή γιατί ήταν στη φιέστα, ενώ είχε έρθει αρκετός κόσμος για να πανηγυρίσει μαζί μας το πρωτάθλημα, εμείς δεν το απολαύσαμε όσο θέλαμε!!

Κ. ΠΛΑΚΑΣ – Η μεγαλύτερη ήττα… Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 3-1 με τους Νέους Δραπετσώνας… Μια ήττα που μας πόνεσε πολύ αλλά ταυτόχρονα μας πείσμωσε… Και αυτό φάνηκε στη συνέχεια..

Α. ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Δεν ήταν ήττα, ήταν μια ισοπαλία μετά από την νίκη μας στο Μοσχάτο… Με ΑΕ Περάματος εκτός 0 0

Δ. ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Απο τον Ερμή τελευταία αγωνιστική.

Β. ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Η μεγαλύτερη ήττα αλλά ευτυχώς όχι οδυνηρή ήταν με τον Ερμή τελευταία αγωνιστική.

Α. ΠΛΑΚΑΣ – Σίγουρα η ήττα από Νέους Δραπετσώνας με 3-1 στην πρεμιέρα αν δεν κάνω λάθος ήταν μεγάλο στραπάτσο καθώς και η ήττα από το Χαιδάρι εντός έδρας στα μπαράζ που ουσιαστικά μας έκοψε τα όνειρα για το κάτι παραπάνω.

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Η χειρότερη ήττα σίγουρα ήταν αυτή με τον Ερμή την τελευταία αγωνιστική και συνάμα η πιο γλυκιά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Σε αυτό σημείο να πούμε ένα μπράβο και στον Ερμή και στον Μ. Αετό – Ολυμπιάδα που έπαιξαν για τις ομάδες τους.

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Η μεγαλύτερη ήττα εκείνη τη χρονιά ήταν με διαφορά την τελευταία αγωνιστική με τον Ερμή….Πήγαμε για 2 αποτελέσματα και το 0-1 ήταν το χειρότερο σενάριο γιατί με νίκη του Μοσχάτου στην Ολυμπιάδα χάναμε το πρωτάθλημα….Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναισθήματα εκείνη τη μέρα. Κάναμε τα εύκολα δύσκολα αλλά ευτυχώς σταθήκαμε και λίγο τυχεροί στο τέλος.

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Η μεγαλύτερη ήττα μας ήταν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ερμή που παραλίγο να μας στερήσει ότι καταφέραμε όλη τη χρονιά.

Τ. GIOKA – Η μεγαλύτερη ήττα ήταν με τον Ερμή στο τελευταίο παιχνίδι.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Τελευταία αγωνιστική με τον Ερμή Κορυδαλλού γιατί ενώ θέλαμε 2 αποτελέσματα χάσαμε και στην ουσία περιμέναμε το άλλο παιχνίδι το οποίο ήρθε ισοπαλία και έτσι πήραμε το πρωτάθλημα.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Η ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τον Ερμή.Ήταν αποκαρδιωτικό.


 • Ποιός θεωρείς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης σας;

Θ ΜΕΛΑΣ – Ήταν πολλοί αυτοί όπως Χατζάκης Γλυνός  Δρίβας Κύριας Μπουζάλι κλπ

Γ. ΔΡΙΒΑΣ – Η ομάδα είχε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν εκείνη τη χρονιά αλλά θεωρώ ότι ο Βασίλης ο Χατζάκης και ο Χρήστος ο Γιαννής ξεχώρισαν περισσότερο.

Κ.ΠΛΑΚΑΣ – Πολυτιμοι παίχτες πολλοί…Δημόπουλος, Μουστάκας, Κύριας, Γιαννής, Γλυνός, Δρίβας, Μελάς κλπ.Σχεδόν όλοι μου οι συμπαίκτες…Σίγουρα θα τους αδικήσω όλους αλλά επειδή θεωρώ ότι έβαλε πολλά κρίσιμα γκολ θα πω ο Βασίλης ο Χατζάκης…Εξαιρετικός παίχτης,καλό παιδί και δάσκαλος μέσα στο γήπεδο…Ένας παίχτης που σίγουρα χρειάζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Α.ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Δεν θεωρώ κάποιον πολυτιμότερο παίχτη, όλοι οι παίχτες είχαν τον ρόλο τους και ο καθένας πρόσφερε τα πάντα για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Θοδωρής Κύριας

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Ηταν μια ομάδα που στηριζόταν στο ομαδικό πνεύμα και στην απίστευτη ποδοσφαιρική χημεία αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον θα ήταν ο Χρήστος ο Γιαννής.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Η ομάδα είχε πάνω από 10 παικταράδες που άφησαν όλοι το στίγμα τους όπου και να αγωνίστηκαν και σίγουρα θα αδικήσω μερικούς.Θα πω τον Χρήστο τον Γιαννή γιατί  έπαιζε 6αρι και όχι μόνο έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο αλλά αν δεν κάνω λάθος είχε βάλει 15 γκολ εκείνη τη χρονιά παίζοντας αμυντικό χάφ! Απίστευτο νούμερο γκολ για την θέση που έπαιζε!

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Δεν μπορώ να πω ποιός ήταν πολυτιμότερος..Όλοι ήταν σημαντικοί και υπέρ πολύτιμοι και όλοι ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε στο γήπεδο. Ίσως οι δυο μικροί τότε που είχαμε ο Μουστάκας Ν. και ο Γλυνός Σ. Και το λέω αυτό γιατί παρά το νεαρό της ηλικίας τους  έπαιζαν χωρίς να υστερούν σε τίποτα από τους μεγαλύτερους.

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Θεωρώ πως όλα τα παιδιά βοήθησαν στο μέγιστο αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον αυτός θα είναι ο Βασίλης ο Χατζάκης….Αν θυμάμαι καλά είχε κάνει 20 γκολ τότε….Και με 2 δικά του είχαμε πάρει το διπλό στο Μοσχάτο..

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Ο πολυτιμότερος παίκτης μας θεωρώ πως ήταν με μικρή διαφορά από τον Χατζάκη ο Γιαννής.Για τα δεδομένα του Πειραιά ήταν τρομερή κατάσταση όλη τη χρονιά.

Τ. GIOKA – Οι πολυτιμότεροι παίκτεςς για μένα στην ομάδα ήταν δυο παιδιά με απίστευτο ταλέντο, ο Νίκος ο Μουστάκας και ο Σπύρος Γλυνός.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Εκτός από τον Χατζάκη που έβαζε τα περισσότερα γκολ, για εμένα ο πολυτιμότερος παίχτης ήταν ο Γιαννής. Ήταν αυτός που οργάνωνε όλη την ομάδα.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Ήταν αρκετοί είναι η αλήθεια, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον τόσο πολύ. Όλα τα παιδιά απέδιδαν τρομερά σε όλες τις γραμμές. Είχαμε τον Χρήστο τον Γιαννή ο οποίος ήταν εξαιρετικός και ακούραστος με τρομερά χτυπήματα σε στημένες μπάλες, ο Βασίλης ο Χατζάκης και ο Βασίλης ο Δημόπουλος με τρομερή συνεισφορά σε τέρματα, το ίδιο και ο Νίκος ο Μουστάκας. Δεν γίνεται να ξεχάσουμε τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Σπύρο Γλυνό σε ηλικία 15 χρονών.Τον Θοδωρή τον Κύρια πίσω που δεν πέρναγε τίποτα το ίδιο και με τον Δημήτρη τον Μπουζάλι. Τον τρομερό φαντάρο μας τότε Άρη Πλάκα που ερχόταν με την στολή στο γήπεδο αλλά και τον αρχηγό μας τον Κώστα Πλάκα.Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον.


 • Ποιός παίκτης ήταν το μεγαλύτερο πειραχτήρι;

Θ ΜΕΛΑΣ –  Το μεγαλύτερο πειραχτήρι,  Άρης Πλάκας

Γ.ΔΡΙΒΑΣ  – Θοδωρής Κύριας,η καρδιά και η ψυχή της ομάδας!

Κ.ΠΛΑΚΑΣ – Κύριας…Μέσα και έξω από το γήπεδο…Έκανε πράγματα και θαύματα…Απίστευτες ιστορίες και καταστάσεις που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο του Πειραιά…Κλαίγαμε από τα γέλια με τα πράγματα που έκανε.Και επειδή τον έχει  παρεξηγήσει πολύς κόσμος θα πω το εξής…Είναι το καλύτερο και πιο έντιμο παιδί που έχω γνωρίσει και πραγματικά είμαι περήφανος που είναι φίλος μου

Α. ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Φυσικά ο φίλος μου και αδερφός Κώστας Πλάκας…

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Γιώργος Δρίβας

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Η πιο εύκολη απάντηση.Θοδωρής  Κύριας.Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους αισθησιακούς χορούς του.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Μεγαλύτερο πειραχτήρι ποιον να πρωτοπείς… Ήταν όλοι ένας και ένας! Θα πω 3 ονόματα.. Βασίλη Δημόπουλο Άρη Χανιώτη και Βασίλη Χατζάκη!

.Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Μεγαλύτερο πειραχτήρι ο Δημόπουλος. Ατακαδόρος μεγάλος όπως και ο Χατζάκης και ο Χανιώτης

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Όσοι ήταν άνω των 30 ήταν και οι “κλόουν” των αποδυτηρίων….Δεν χρειάζεται να τους αναφέρω έναν έναν….Ξέρουν αυτοί.

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Το μεγαλύτερο πειραχτήρι ήταν μακράν ο Κύριας.

Τ. GIOKA – Το μεγαλύτερο πειραχτήρι της ομάδας ήταν ο Δημόπουλος Βασίλης. Είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο που σε πείραζε, και έκανε πλάκες στον καθένα μας.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Δημόπουλος Πλάκας, δίδυμο φωτιά.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Ήταν αρκετοί, αλλά πιστεύω το “καλύτερο” πειραχτήρι, ήταν ο Βασίλης ο Δημόπουλος.


 • Ποιό θεωρείς ότι ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που σας έκανε πρωταθλητές;

Θ. ΜΕΛΑΣ  – Το δέσιμο και η φιλία μας που υπάρχει ακόμα

Γ ΔΡΙΒΑΣ – Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και τον τρόπο παιχνιδιού μας, που θεωρώ ότι παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο εκείνη τη χρονιά το πιο σημαντικό απ όλα πιστεύω ήταν ότι υπήρχε μια τρομερή χημεία. Δημιουργήθηκαν δυνατές φιλίες και αυτό μας έκανε ακόμα πιο δυνατούς.

Κ. ΠΛΑΚΑΣ – Το σημαντικότερο στοιχείο που μας έκανε να πάρουμε το πρωτάθλημα ήταν η ομοιογένεια και οι σχέσεις που είχαμε μεταξύ μας! Οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν θα ξεχάσω τις στιγμές όπου μαζευόμασταν σπίτι μου παραμονές αγώνων αρκετοί ποδοσφαιριστές μαζί με τον προπονητή και κάποια μέλη της διοίκησης και απλά πίναμε καφέ ή βλέπαμε ταινίες κλπ

Α.ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Το πιο σημαντικό στοιχείο που είχαμε πιστεύω ήταν ότι ήμασταν 2-3 χρόνια σχεδόν ίδια ομάδα. Και τις προηγούμενες χρονιές είχαμε πάει καλά είχαμε τερματίσει ψηλά στην βαθμολογία.. Απλά εκείνη την χρονιά κάναμε και 1-2 δυνατές προσθήκες και πλέον είχε έρθει η ώρα η δικιά μας. Το πιστεύαμε από την αρχή και στο τέλος το καταφέραμε.

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Δέσαμε πάρα πολύ σαν ομάδα και αυτό φαίνεται και σε βάθος χρόνου με τις φιλίες που έχουν δημιουργηθεί από εκείνη την χρονιά.

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Η παρέα ήταν το παν. Ταίριαξαν οι ποδοσφαιρικοί μας χαρακτήρες μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό δημιουργήθηκαν σχέσεις ζωής.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Εκτός το ότι ήμασταν καλοί παίχτες το οποίο θεωρώ δεδομένο για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα, θα πω ξεκάθαρα ότι ήμασταν μια παρέα όλοι μαζί. Παίκτες διοίκηση και προπονητής..Ήμασταν για πολλά χρόνια συμπαίκτες πολλά παιδιά, και θα σου πω απλά ότι εκτός γηπέδου βγαίναμε 15 άτομα για καφέ και ποτό. Από εκείνη την παρέα έγιναν 5 κουμπαριές !

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Το οικογενειακό κλίμα και οι<<αδελφικές>> φιλίες που μείνανε και κρατάνε μέχρι και τώρα, αφού συχνά βρισκόμαστε όλοι μαζί.Έχουν προκύψει και κουμπαριές.. Οπότε σημαντικό στοιχείο ήταν και είναι το ότι ήμασταν  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Το ότι πήγαινες στο γήπεδο και ένιωθες ότι είσαι σπίτι σου….Άψογοι χαρακτήρες όλα τα παιδιά. Υπήρχε ένα πολύ ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια από την αρχή ως το τέλος και αυτό έβγαινε και στο γήπεδο…Ήμασταν πολύ ενωμένοι σαν ομάδα!!

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Δύο ήταν τα στοιχεία που είχαμε σαν ομάδα και μας έκαναν να ξεχωρίσουμε.Πρώτον ο εγωισμός αφού και στην προπόνηση ήταν σαν να έβλεπες κανονικό αγώνα και δεύτερον ότι ο κάθε παίκτης ήξερε τον ρόλο του.

Τ. GIOKA – Το ποιό σημαντικό στοιχείο ήταν ότι ήμασταν μια πολύ καλή παρέα δεμένη Ήμασταν σαν οικογένεια, δεν υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα. Κοιτάγαμε το καλό της Οδηγήτριας μόνο.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Η τρομερή σχέση και η φιλία που υπήρχε μεταξύ όλων των παιδιών πιστεύω, εκτός από το τρομερό ταλέντο.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Είχαμε παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα σε όλες τις γραμμές και ήμασταν ένα αρκετά δεμένο σύνολο, το οποίο έγινε από παρέα στην πορεία, “οικογένεια”

 •  Σε ποιό παιχνίδι είπες ότι πάει το χάσαμε το πρωτάθλημα;

Θ. ΜΕΛΑΣ – Στο ημίχρονο που χάναμε από τον Ερμή και το Μοσχάτο κέρδιζε την Ολυμπιάδα

Γ. ΔΡΙΒΑΣ – Την συγκεκριμένη χρόνια χάθηκαν αρκετοί βαθμοί και από τους δύο. Εκεί που είπα πάει τελείωσε, ήταν τελευταία αγωνιστική με τον Ερμή όταν σφύριξε ο διαιτητής την λήξη και δεν ήξερα πόσο ήταν το Μοσχάτο.

Κ. ΠΛΑΚΑΣ – Τελευταία αγωνιστική με τον Ερμή στην έδρα μας…Χάσαμε 0-1! Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε χάρη στην γκέλα-αυτοκτονία του Μοσχάτου 2-2 που τελικά μας έδωσε το πρωτάθλημα! Ήμουν τραυματίας και ένιωθα πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να βοηθήσω την ομάδα…Στο τέλος όμως η τύχη χαμογέλασε στους καλύτερους…Απίστευτο συναίσθημα!

Α.ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Σε κανένα παιχνίδι δεν το είπαμε αυτό ότι το χάσαμε το πρωτάθλημα γιατί σχεδόν πάντα ήμασταν στην κορυφή. Μόνο στο τελευταίο που όντως εκεί  αν το χάναμε τελικά θα είχαμε αυτοκτονήσει και βασικά αδικήσει τους εαυτούς μας γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου.

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Τελευταία αγωνιστική που θέλαμε 1 βαθμό για να πάρουμε το πρωτάθλημα κ χάσαμε. Για καλή μας τύχει έφερε Χ το Μοσχάτο.

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Σε ένα ισόπαλο παιχνίδι με την Δόξα Πειραιά μας προσπέρασε το Μοσχάτο.. Κάπου εκεί πίστεψα πως όλα χάθηκαν, αλλά έκανα λάθος καθώς σε μια βδομάδα ήμασταν πάλι στην πρώτη θέση.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Στο τελευταίο μάτς εντός με Ερμή που πήγαν όλα στραβά.. Πραγματικά όσο δεν έμπαινε η μπάλα μέσα και χάναμε, πιστέψαμε ότι όλα χάθηκαν.. Ήταν εφιάλτης αυτά τα 10 λεπτά που περιμέναμε να λήξει το άλλο ματς και δεν είχαμε την τύχη στα χέρια μας, αλλά τέλος καλό όλα καλά!

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Το τελευταίο με τον Ερμή που χάσαμε και περιμέναμε το αποτέλεσμα του Μοσχάτου με το Μ. Αετό και τελικά αν και καθυστερημένα κατά 5 λεπτά πανηγυρίσαμε σαν τρελοί.

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Το είχα πει 2 φορές μέσα σε ένα μήνα. Αν θυμάμαι καλά 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος της χρονιάς με τη Δόξα Πειραιά που ήμασταν μπροστά στη βαθμολογία και ήρθαμε 0-0 με αποτέλεσμα να μας περάσει το Μοσχάτο….Και η δεύτερη φορά η οποία ήταν πολύ χειρότερη συναισθηματικά ήταν την τελευταία αγωνιστική με τον Ερμή…Απίστευτα σκηνικά έγιναν τότε.

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Το παιχνίδι που είπα ότι χάσαμε το πρωτάθλημα ήταν ένα 0-0 με την Δόξα Πειραιά λίγο πριν το τέλος.

Τ. GIOKA – Όπως είπα και πριν, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ερμή που χάσαμε, πίστεψα πως τελείωσαν όλα, αλλά δεχτήκαμε ένα απρόσμενο δώρο από την Ολυμπιάδα που κέρδισε το Μοσχάτο.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Το τελευταίο παιχνίδι με τον Ερμή.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Στο τελευταίο παιχνίδι. Παίζαμε για δύο αποτελέσματα καθώς ακόμα και με ισοπαλία θα στεφόμασταν πρωταθλητές ανεξάρτητα του αποτελέσματος που θα έφερνε το Μοσχάτο.Δυστυχώς χάσαμε και περιμέναμε στην σέντρα μέσα στο γήπεδο να μάθουμε το αποτέλεσμά τους, όταν μάθαμε ότι ήρθαν ισοπαλία ξεκίνησαν τα πανηγύρια!


 • Στο τελευταίο παιχνίδι με Ερμή τι έγινε εκτός αγώνα που έκλεψε την παράσταση; 

Θ ΜΕΛΑΣ – Στους πανηγυρισμούς ο Κώστας Πλάκας που έπαιζε βιολί με τις πατερίτσες

Γ.ΔΡΙΒΑΣ – Ο τραυματίας σε εκείνο το παιχνίδι αρχηγός της ομάδας Κώστας Πλάκας, να παίζει βιολί με την πατερίτσα, αξέχαστη σκηνή

Κ.ΠΛΑΚΑΣ  – Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος της ομάδας σε μια στιγμή τρέλας άρχισα να παίζω βιολί με την πατερίτσα ενώ γύρω γύρω παίχτες – κόσμος – προπονητές – διοίκηση χορεύανε…Απίστευτες μαγικές στιγμές.

Α.ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Αστείο δεν θυμάμαι πριν την έναρξη του παιχνιδιού γιατί είχαμε όλοι ένα άγχος ποδοσφαιρικό για το αποτέλεσμα του αγώνα.. Μετά την λήξη σίγουρα έγιναν πολλά αλλά το πιο σημαντικό είναι η τεράστια χαρά κ δικαίωση των κόπων μας για όλη την χρονιά…

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Η συνέντευξη που σου είχα δώσει στα αλβανικά και ο Γκιόκα να μεταφράζει. Επίσης έκλαιγα για 10 λεπτά και όταν έμαθα ότι τελικά βγήκαμε πρωταθλητές και πανηγύριζα, το σκέφτομαι και είναι πολύ αστεία ανάμνηση.

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Απ’την κόλαση στον παράδεισο.10 λεπτά καθιστοί στον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας το τελικό σκορ απ’το Μαύρος Αετός -Μοσχάτο.Η λύτρωση όμως ήρθε, και Οδηγήτρια πρώτη φορά πρωταθλήτρια.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Το πιο αστείο περιστατικό που θυμάμαι εγώ από εκείνη τη μέρα ήταν που ο τραυματίας αδερφός μου (είχε κάποια κάκωση στο γόνατο και έλειψε 2 μήνες) στους πανηγυρισμούς χοροπήδαγε μαζί μας χόρευε σαν να μην τρέχει τίποτα και έπαιζε βιολί με τις πατερίτσες!

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Μέσα στο πολύ χαμό από τα πανηγύρια δεν θυμάμαι και πολλά ..μια εικόνα που μου έρχεται είναι ο αρχηγός μας ο Κ. Πλάκας που ήταν τραυματίας και με πατερίτσες να χοροπηδάει και να κάνει με αυτές το βιολιστή.. Όπως πανηγύριζε τα γκολ του δηλαδή.

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Το μπουγέλο στον Άρη το Χανιώτη όταν μίλησε στην κάμερα.

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Αυτό που έκλεψε την παράσταση στο τέλος του παιχνιδιού με τον Ερμή ήταν φυσικά η τούμπα του Ντίνου Λιορείση.

Τ. GIOKA – Το πιο αστείο ήταν όταν μας πήρες από τον Δημήτρη Μπουζάλι και εμένα συνέντευξη για το τελευταίο ματς, και ο Δημήτρης μίλαγε Αλβανικά και έκανα τον μεταφραστή του.

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα αν έγινε κάποιο περιστατικό.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Δεν  θυμάμαι καθόλου αυτήν την στιγμή , θυμάμαι όλο τον αγώνα την ένταση τις φάσεις ,αλλά δεν μπορώ να το θυμηθώ αυτό που μου λες.


 • Τι μερίδιο είχε ο προπονητής στο πρωτάθλημα αυτό;

Θ. ΜΕΛΑΣ  – Πολύ σημαντικό γιατί μας έκανε παρέα και οικογένεια

Γ. ΔΡΙΒΑΣ  – Πάντα ο προπονητής έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία μιας ομάδας. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα δεν είχε παρόμοιες επιτυχίες στο παρελθόν,διεκδικεί και κατακτά το στο τέλος το πρωτάθλημα

Κ.ΠΛΑΚΑΣ – Πολυ μεγάλο μερίδιο είχε και ο προπονητής ο Τέλης ο Μελάς καθώς εκτός από εξαιρετικός προπονητής είχε κάτι που σπάνια το κατορθώνει κάποιος προπονητής… Μας είχε όλους οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Όλοι οι παίχτες παίζαμε και για αυτόν, από αναπληρωματικούς μέχρι βασικούς.

Α.ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Ο προπονητής… Αν με ρωτούσες πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι κ εγώ σιγά σιγά με την προπονητική σίγουρα θα σου έδινα άλλη απάντηση. Αλλά  η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του προπονητή είναι πολύ δύσκολη και έπαιξε τεράστιο ρόλο ο προπονητής μας τότε ο Τέλης Μελάς. Ήταν μια δικαίωση και γι αυτόν που πίστεψε στην ομάδα πολύ και στους παίχτες που είχε. Και είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε ομάδα πρωταθλητισμού με καλούς παίχτες και   να πρέπει να κρατάς ισορροπίες μέσα κ έξω από τα αποδυτήρια

Δ.ΜΠΟΥΖΑΛΙ – Πολύ μεγάλη γιατί όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα μας κρατούσε δεμένους και πιστούς στον στόχο μας

Β.ΧΑΤΖΑΚΗΣ – Ο κόουτς ( Τέλης Μελάς ) είχε φυσικά μεγάλο μερίδιο γιατί μας προπόνησε πολύ καλά ήταν πάντα δίπλα μας και το κυριότερο μας άφηνε να παίζουμε ένα ελεύθερο ποδόσφαιρο παίρνοντας απ’τον καθένα το καλύτερο.

Α.ΠΛΑΚΑΣ – Ο προπονητής ήταν ο Τέλης ο Μελάς που ήταν η ζωντανή ιστορία της ομάδας και πολλοί από εμάς τον προλάβαμε και σαν συμπαίκτη! Μέγιστη η συμβολή του στο χτίσιμο αυτής της παρέας της οικογένειας της ομάδας που για πολλά χρόνια έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο σε διάρκεια  αρκετών χρόνων και εδραιώθηκε στις μεγάλες δυνάμεις του Πειραικού ποδοσφαίρου!

Θ.ΚΥΡΙΑΣ – Όπως είπα ήμασταν οικογένεια και πατέρας αυτής της οικογένειας ήταν ο προπονητής μας ο Τέλης Μελάς.Δεν χρειάζεται να πω κάτι για προπονητή Μελά φαίνεται από τα έργα. Για μένα ήταν σίγουρα ξεχωριστός. Σημαντικό μερίδιο σε όλο αυτό είχε και η διοίκηση και την ευχαριστώ!

Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – Το μεγαλύτερο θεωρώ….Είχε να διαχειριστεί ένα πλήρες ρόστερ με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και κατάφερε να πάρει το 100% από όλους χωρίς να δυσαρεστηθεί κανένας μας!!

Β. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – Ο προπονητής που είχαμε εκείνη τη χρονιά θεωρώ πως ήταν ο ιδανικός αφού κατάφερε να γίνουμε όλοι μια παρέα μαζί και αυτός.Οπότε είχε μεγάλο μερίδιο για την επιτυχία μας.

Τ. GIOKA – Τώρα για τον κύριο Τέλη Μελά τι να πω… Για μένα έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Πρώτον γιατί προσπάθησε η ομάδα να έχει ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Μας έκανε όλους οικογένεια, και δεύτερον δουλεύαμε σκληρά στις προπονήσεις. Μας ζήταγε συνέχεια το εκατό τα εκατό, και έτσι η ομάδα κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα . Και κάτι ακόμα αφού μου δίνετε η ευκαιρία από εσένα. Ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ επειδή πολλά πράγματα τα κατάφερα γιατί με βοήθησε αρκετά όταν ήμουν πιτσιρικάς στης ακαδημίες του Εθνικού Πειραιάς .

Χ.ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ – Ο Τέλης ο Μελάς είχε το μεγαλύτερο μερίδιο σίγουρα, γιατί σε μια ομάδα που δεν είχε κατάλληλο  γήπεδο (Άγιο Διονύση) κατάφερε να κάνει όλα τα παιδιά να έχουν τρομερό κλίμα στην προπόνηση, αλλά και κάθε προπόνηση να είναι πραγματικά σαν αγώνας. Κάθε βδομάδα παίζαμε Πειραιώτες με Περιστεριώτες, και μετά δεν θα μιλιόμασταν αν χάναμε. Φυσικά το έπαθλο θα ήταν γλυκά από τον Δημόπουλο.

Δ.ΚΑΤΣΙΚΟΥΡΗΣ – Ο κύριος Τέλης έκανε εξαιρετική δουλειά, τόσο στον τρόπο παιχνιδιού που μας πέρασε, αλλά και στο στήσιμο του ρόστερ. Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της κατάκτησης είναι δικό του αναμφισβήτητα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ