Η Κέλλυ Τζίκα μιλάει για όλα στο ww.portofsports.gr

Γνώρισα την Κέλλυ μέσα από το ποδόσφαιρο.Διαιτητής σε Ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα.Όχι και πολύ συνηθισμένο.Μου έκανε εντύπωση το ότι όσες φορές ήμουν στην εξέδρα κατά τη διάρκεια του μάτς ή πρίν από αυτό,ή και μετά από αυτό,έλεγαν ότι αυτή έχει παίξει μπάλα, ξέρει την ψυχολογία του παίκτη,ξέρει να διαχειριστεί ένα μάτς.Σφυρίζει ότι βλέπει.Μέσα στο μάτς δεν είδα να αντιμετωπίσει πρόβλημα από άσχημη συμπεριφορά κάποιου παίκτη.Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά.Τελευταία δεν την βλέπουμε πιά στα γήπεδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.Ελπίζω να την ξαναδούμε με σφυρίχτρα ξανά , η με σημαία…

13152_10152731718836984_803480398329576525_n

PORT OF SPORTS -ΕΠΑΙΞΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Από τότε που με θυμάμαι είχα μια μπάλα και έπαιζα με τους φίλους μου. Σαν παίχτρια έχω αγωνιστεί στο Νέο Ικόνιο και στην Ένωση Δραπετσώνας.

PORT OF SPORTS – ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΠΑΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Δόξα το θεό έχω περάσει από όλες  τις θέσεις. Ξεκίνησα τέρμα , έπαιξα επίθεση αλλά καθιερώθηκα στο κέντρο. Τον τελευταίο μου αγώνα τον έπαιξα ως δεξί μπακ.

PORT OF SPORTS – ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Το ποδόσφαιρο δεν το σταμάτησα ποτέ στην ουσία… απλά πλέον έχω διαφορετικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι. Αλλά θα απαντήσω στην ερώτηση και θα σου πω πως σταμάτησα τέλη του 2008 με αρχές του 2009 να είμαι ενεργά σε κάποιο σωματείο!

PORT OF SPORTS – ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Στην αρχή ξεκίνησα για να μείνω δύο χρόνια ανενεργή  για να πάρω το δελτίο μου από την ομάδα που ήμουν… μα γρήγορα η διαιτησία με έκανε να την αγαπήσω και να διαγράψω κάθε σκέψη για επιστροφή!

PORT OF SPORTS – ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Το 2009 έβγαλα τη σχολή της διαιτησίας στον Πειραιά και δεν άργησα να πάρω τα πρώτα μου παιχνίδια.

1600013_10202207873971886_1259876145_n

PORT OF SPORTS – ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Δεν θεωρώ πως είχα κενό.. ήταν επιλογή μου να το αφήσω… μέσα στο γήπεδο την ώρα που τρέχεις δίπλα στους παίχτες το ζεις και εσύ.

PORT OF SPORTS – ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΤΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Το αίσθημα δεν είναι θέμα γένους… Γενικά πριν από κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μου φροντίζω να αδειάζω το μυαλό μου και να επικεντρώνομαι στον στόχο μου.. Στην προκειμένη περίπτωση είναι να τελειώσει ο αγώνας με όσο γίνεται λιγότερα λάθη και με όλους τους συμμετέχοντες υγιείς.

PORT OF SPORTS – ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ , ΤΙ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΣΟΥ Η ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΒΟΗΘΟΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Πριν από κάθε αγώνα όταν είμαι διαιτητής προσπαθώ να χαλαρώσω τους βοηθούς μου, να μην έχουν άγχος και τους λέω πως για όλη την διάρκεια του αγώνα κοιταζόμαστε σαν ερωτευμένοι σε πρώτο ραντεβού, με απλά λόγια κοιταζόμαστε συνέχεια στα μάτια, να δώσουμε το 100% μας γιατί κάθε αγώνας, ανεξάρτητα με την κατηγορία, έχει την δική του σημαντικότητα! Όταν είμαι βοηθός μου λένε να κάνω αυτό που ξέρω καλά και να τους κοιτάζω εξίσου μέσα στα μάτια!

 PORT OF SPORTS – ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Για μένα η εξέδρα είναι ένας παλμός άλλες φορές χτυπάει δυνατά και άλλες είναι πιο ήπιος. Μία άσχημη αντίδραση απλά δε θα με επηρεάσει, μου αρέσει να παίζω με δυνατές εξέδρες και ας έχουν άσχημες αντιδράσεις.. ακόμα και η άσχημη αντίδραση κάτι θετικό έχει να σου δώσει!

1057666_10202235150373779_1845360200_n

PORT OF SPORTS – Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Εδώ στον Πειραιά οι αμοιβές είναι χαμηλές.. αλλά δόξα το θεό ποτέ δεν το έκανα για τα χρήματα.. κατανοώ πλήρως τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας και δεν επικεντρώνομαι στα χρήματα.. άλλωστε αν επικεντρωθείς σε αυτό καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου γιατί απλά δεν το αγαπάς!

PORT OF SPORTS – ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια… όχι γιατί φοβάμαι απλά γιατί για μένα καλή ομάδα δεν είναι μόνο αυτή που σκοράρει και παίρνει πρωτάθλημα.. για μένα η ¨καλή¨ ομάδα είναι ένα σύνολο πολλών συνιστώσων, όπως η συμπεριφορά των παικτών, των παραγόντων, πριν και μετά την λήξη ενός αγώνα, το fair play, αν υπάρχει σοβαρότητα.. γενικά αρκετά πράγματα που τα σωματεία μας  πρέπει να δουλέψουν.

PORT OF SPORTS – ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Αυτός που θα πω δεν παίζει πια σε εμάς έχει πάει στα Χανιά αλλά για μένα ο Μανώλης Χατζιλάρης είναι ένας παίχτης με σύνολο, δημιουργικός, έξυπνος, έχει εύκολα το γκολ,  με πνεύμα ηγέτη και πάνω από όλα καλό παιδί,  πάντα με χαμόγελο και ευγένεια. Λείπει από το Πειραϊκό ποδόσφαιρο.

PORT OF SPORTS – ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Μου αρέσει ο Ανδρωνικίδης είναι δύναμη, πάντα μέσα στη φάση σωστός καταλυτικός, γρήγορος, κοιτάει τους βοηθούς του, συνεργάζεται μαζί τους και δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης για κάθε του απόφαση!

303536_10150287093176984_903358237_nPORT OF SPORTS – ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ.

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Καλή στιγμή ήταν για μένα όταν έπαιξα στο Καραϊσκάκη την Εθνική Ελλάδος κωφαλάλων με την αντίστοιχη της Σερβίας για τα προκριματικά των παραολυμπιακών, ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, γιατί μαθαίνεις πάρα πολλά απ την δύναμη που έχουν κάποιοι άνθρωποι και την θέλησή τους! Κακή στιγμή δε μπορώ να πω πως είχα… κακή στιγμή για μένα είναι κάθε φορά που εκδηλώνεται βία με οποιονδήποτε τρόπο στον οποιοδήποτε ακόμα και η εξέδρα μεταξύ της.

 PORT OF SPORTS – ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΔΙΑΤΗΤΗ ΟΠΩΣ ΕΣΥ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Όπως όλοι ξέρουμε είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα.. οπότε σε αμφισβητούν συνέχεια.. με τα χρόνια όμως τα σωματεία και οι παίχτες με έχουν μάθει.. απλά άλλοι με μισούν και άλλοι με λατρεύουν που λένε….

PORT OF SPORTS – ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Δε νομίζω πως αφήνω τα περιθώρια… αλλά έχει και κάτι τολμηρούς που το διακινδυνεύουν…

182515_10150871120786984_1523695_nPORT OF SPORTS – ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Δεν το πιστεύω όχι… μπορεί να κάνω και λάθος.. Αυτό που πιστεύω όμως είναι πως όλοι μπορούμε να πάρουμε μία λάθος απόφαση, μην ξεχνάτε πως τρέχουμε και εμείς και ανεβάζουμε παλμούς σαν τους παίχτες και παίρνουμε αποφάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, απλά στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι να το τελειώσεις με όσο γίνεται  λιγότερα λάθη!

 PORT OF SPORTS – ΕΧΕΙΣ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Όπως είπα και παραπάνω είναι αποφάσεις στιγμής, αλλά δε νομίζω πως έχω κρίνει αποτέλεσμα αγώνα με απόφασή μου.

 PORT OF SPORTS – ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ  ΕΙΚΟΝΑ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ? ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Γενικά πιστεύω πως όσα σωματεία έχω σφυρίξει ξέρουν πως πάνω από όλα είμαι ηθική… άρα δεν έχω δόλο! Σε γενικές γραμμές από όσα ακούω και μαθαίνω υπερτερούν τα θετικά… τώρα τι να σου πω… εγώ τα χω καλά με τον εαυτό μου!

306807_10150287100351984_820198301_nPORT OF SPORTS – ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ Η ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Αγαπώ το ποδόσφαιρο από όποιον και να παίζεται… δε με νοιάζει αν είναι γυναίκες ή άντρες φτάνει να είναι ποιοτικό!

PORT OF SPORTS – ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Έχει αρκετές διαφορές και αρκετά κοινά.. μία βασική διαφορά είναι η οργάνωση.. τα τελευταία χρόνια πάει να γίνει κάτι με το γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά με ρυθμούς χελώνας!

PORT OF SPORTS – ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Ακαδημίες.. μεγάλη συζήτηση… ο Ιωνικός έχει πολύ καλό υλικό μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει.. το Κερατσίνι κάνει καλή δουλειά, αλλά γενικότερα πιστεύω πως σαν Πειραιάς θέλουμε εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι!

PORT OF SPORTS – ΠΟΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΥΤΗ ΕΔΡΑ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Ξεκάθαρα την Χαραυγή!

PORT OF SPORTS – ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΡΑ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΞΕΔΡΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Στα δικά μου αφτιά δεν φτάνουν οι φωνές…. Είναι κάτι ζωντανό μα έχει τον δικό του σκοπό, δεν πρέπει να σε επηρεάζει!

23727_10151221391586984_796860702_nPORT OF SPORTS – ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙΣ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΔΕΙΑ?

ΚΕΛΛΥ ΤΖΙΚΑ – Δυστυχώς ναι, μου έχει τύχει και ήταν και σε αγώνα εφηβικού, πράγμα αρκετά άσχημο γιατί σε αυτές τις ηλικίες ο μόνος στόχος θα έπρεπε να είναι η εξέλιξη των παιδιών, η διασκέδασή τους και η ευχαρίστηση που δίνει ένα ομαδικό άθλημα και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο!