All posts by watch68

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡ/ΛΛΟΥ-ΛΗΞΗ ΜΙΑΣ ΟΝΕΙΡΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τελετή λήξης των ακαδημιών του Ερμή Κορυδαλλού.

Πάρα πολύς κόσμος, πάρα πολλά παιδιά, η τοπική αυτοδιοίκηση, υποψήφιοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και ο νέος δήμαρχος Κορυδαλλού .

Απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα σε όλα τα τμήματα και σε όλους τους αθλητές του Ερμή, ενώ έγινε και η απονομή κυπέλλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος , αλλά και για την συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου στο ανδρικό τμήμα του Ερμή που φέτος ανέβηκε στην Γ εθνική κατηγορία. Η μουσική έπαιζε ακατάπαυστα οι πιτσιρικάδες χόρευαν ασταμάτητα και όλοι οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα υπέροχα μεζεδάκια που υπήρχαν στον μπουφέ.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και σηματοδότησαν την επόμενη χρονιά για τον Ερμή με την Ελπίδα όλων ότι η ιστορική ομάδα θα καταφέρει να σταθεί επάξια στην Γ εθνική κατηγορία.

Ο πρόεδρος του Ερμή Κορυδαλλού πήρε το μικρόφωνο και ευχαρίστησε όλους τους γονείς τους αθλητές μικρούς και μεγάλους, τους προπονητές, τους παλαίμαχους, αλλά και όλους τους χορηγούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον Ερμή και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Ο ΧΑΡΗΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΣΤΟ PORTOFSPORTS.GR

 

Τον Χάρη Γαλούνη είχα την τύχη να τον έχω προπονητή στα τελειώματα μου σαν ποδοσφαιριστής στην Δάφνη Ταμπουριών. Σταθμός στην καριέρα του Χάρη ήταν η Δάφνη μία ομάδα που μέχρι τότε ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του τότε Προέδρου της ομάδας Γρηγόρη Τεχνήτη. Ο Χάρης τότε μας μάζεψε όλους εμάς που για κάποιους λόγους είχαμε σταματήσει το ποδόσφαιρο και μας πήγε στη Δάφνη η οποία με προπονητή τον Χάρη έκανε πολύ καλές πορείες, καθιερώθηκε εκείνο το διάστημα στην συνείδηση των φιλάθλων σαν μία δύναμη που κανείς δεν μπορούσε να υποτιμήσει. Αυτή ήταν και η μεγάλη επιτυχία της τότε ομάδας. Από κει και μετά ο Χάρης προπόνησε ομάδες στις οποίες πάντα έκανε έργο ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα γιατί ως γνωστόν αυτό δεν είναι πάντα καθρέφτης της δουλειάς του προπονητή αλλά ενός συνόλου προϋποθέσεων που πρέπει να έχει κάποιο σωματείο. Όπως λέει και ο ίδιος σαν ποδοσφαιριστής δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό ταυτόχρονα όμως ήταν ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής ένας προπονητής μες στο γήπεδο. Ακολούθησε νωρίς την προπονητική καριέρα και τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι η σκληρή δουλειά, επιθυμία για νίκη ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, και ο εκρηκτικός του χαρακτήρας πάντα όμως σε αθλητικά και κόσμια πλαίσια. Την  περίοδο που μόλις πέρασε ο Χάρης βρέθηκε στο τιμόνι της Aθλητικής Ένωσης Mαύρου Aετού Ολυμπιάδας, μιας ομάδας που πέρυσι πάλευε για την σωτηρία της και ο στόχος της για εφέτος ήταν να σωθεί εύκολα. Επειδή όμως ο Χάρης δεν συμβιβάζεται με τέτοιους στόχους έκανε τα αδύνατα δυνατά και έτσι η ομάδα του τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας σε έναν όμιλο όπου ήταν η μοναδική ομάδα η οποία έκοψε βαθμό από την τρομερή φέτος ΑΕ Μοσχάτου νικώντας την και στον επαναληπτικό του κυπέλλου. Ένας όμιλος δύσκολος που εκτός του Μοσχάτου ήταν ο πολύ δυνατός Καραβάς ο οποίος διεκδίκησε μέχρι τέλος το πρωτάθλημα, η ΑΕ Περάματος η Χαλκηδόνα ο Αετός Κορυδαλλού οι άλλες ομάδες οι οποίες μόνο αμελητέες ποσότητες δεν ήταν.

Παρόλα αυτά τερμάτισε στην τρίτη θέση, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Στην ομάδα του φέτος ο Χάρης είχε ένα κράμα  έμπειρων παικτών,  αλλά και πιτσιρικάδων οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα για την κατάληψη της τρίτης θέσης. 44 βαθμοί σε 26 αγώνες, 12 νίκες 8 ισοπαλίες, 6 ήττες. Τέρματα 35 υπέρ 23 κατά. Μεγάλη αγάπη του Χάρη οι ακαδημίες,  και όποτε αυτό το επιτρέπουν οι συνθήκες στις ομάδες τις οποίες εργάζεται στελεχώνει τα ανδρικά τμήματα με παιδιά από τις ακαδημίες δίνοντας έτσι ευκαιρία σε αυτά να δείξουν το ταλέντο τους. Κλασικό παράδειγμα σε αυτό είναι η άνοδος που πήρε η Αμφιάλη στην A Πειραιά παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε σε έμψυχο δυναμικό. Ο προπονητής τότε της ομάδας Χάρης Γαλούνης δεν δίστασε και στελέχωσε το ανδρικό τμήμα με 20 και πλέον παιδιά από την ακαδημία έχοντας μόνο στο ρόστερ του δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές που απέκτησε από την Χαραυγή. Παρόλα αυτά πέτυχε το σκοπό του και πήρε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος της Αμφιάλης του αναγνώρισε γεμίζοντας τότε σε κάθε αγώνα το γήπεδο στηρίζοντας την προσπάθεια των παικτών του Χάρη. Αυτή του η επιτυχία δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά η οποία του ανέθεσε να προπονεί τις μικτές ομάδες της σημειώνοντας και εκεί επιτυχία. Στόχος του Χάρη όπως λέει και ο ίδιος είναι να δουλέψει σε μία ομάδα όπως ο Αετός Κορυδαλλού το Μοσχάτο αλλά και σε κάθε ομάδα η οποία έχει στόχο το πρωτάθλημα. Δεν φοβάται την πίεση και πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτό. Παρακολουθήστε την συνέντευξη του προπονητή Χάρη Γαλούνη.

 

Aναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα (13/5) από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον αυτή είναι επίσημη, καθώς αποτελεί νόμο του κράτους.
Έτσι από τη νέα σεζόν έχουμε την πρώτη κατηγορία (SuperLeague 1) με 14 ομάδες, τη δεύτερη κατηγορία (SuperLeague 2) με 12 ομάδες και την τρίτη κατηγορία (Football League) με 14 ομάδες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
“Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Με την τροπολογία απέκτησε νομική υπόσταση η απόφαση της Ε.Π.Ο. για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και ειδικότερα θεσπίζεται νέα ενδιάμεση επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League 2), η διοργάνωση του πρωταθλήματος της οποίας ανατίθεται στον υφιστάμενο επαγγελματικό σύνδεσμο «FootballLeague» που μετονομάζεται σε «SuperLeague 2- FootballLeague». Με την ίδια τροπολογία θεσπίζεται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πρωταθλημάτων «SuperLeague 2- FootballLeague”

SUPER LEAGUE 1 (14 ΟΜΑΔΕΣ)
Πρόκειται για τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι ομάδες της φετινής Super League που θα τερμάτισαν από την 1η μέχρι και τη 12η θέση (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Αστέρας και Ξάνθη). Σε αυτές θα προστεθεί ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βόλος, που εξασφάλισε τον προβιβασμό από τη φετινή Football League. Αναζητάμε, με άλλα λόγια, τον 14ο, αφού η Super League 1 θα απαρτίζεται από 14 ομάδες (φέτος συμμετείχαν 16). Ο 13ος της Super League, ΟΦΗ, θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League, Πλατανιά. Ο νικητής του μπαράζ (διπλά παιχνίδια) θα παίξει στη Super League 1.

Από εκεί και πέρα, όσες ομάδες είχαν υπογράψει το καλοκαίρι με την ΕΡΤ, δεσμεύονται με διετές συμβόλαιο. Άρα όσα χρήματα λάμβαναν φέτος, ανάλογα θα εισπράξουν και τη νέα σεζόν από τη δημόσια τηλεόραση: Άρης 1.992.000€, Ατρόμητος 1.887.500€, Λαμία 1.411.000€, Ξάνθη 1.660.000€, Παναθηναϊκός 4.150.000€, Παναιτωλικός 1.535.000€. Όσες ομάδες υποβιβαστούν στη Super League 2, θα λάβουν τα ίδια χρήματα που λάμβαναν φέτος στη Super League 1.

Οι υπόλοιπες ΠΑΕ που είχαν συμφωνήσει με τη Nova, συνεχίζουν ως έχουν καθώς δεσμεύονται με συμβόλαιο. Πανιώνιος και ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να διαπραγματευτούν για νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς αυτά που είχαν με τη Nova λήγουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο 5.500.000€, η ΑΕΚ 5.000.000€, ο ΠΑΟΚ είχε 4.200.000€, η ΑΕΛ 1.675.000€, ο Αστέρας 1.500.000€, ο Πανιώνιος 1.500.000€, ο ΟΦΗ 1.100.000€, ο Λεβαδειακός 1.100.000€ και ο ΠΑΣ 900.000€.

SUPER LEAGUE 2 (12 ΟΜΑΔΕΣ)
Πρόκειται για τη νεοσύστατη κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν απευθείας από τη φετινή Super League (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης), οι ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 3 μέχρι 10 της φετινής Football League (Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης), καθώς και η μία ομάδα που θα προκύψει από το μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League (ΟΦΗ εναντίον Πλατανιά). Όσες ομάδες συμμετάσχουν στη νεοσύστατη κατηγορία, θα υπόκεινται σε κεντρική διαχείριση (τα παιχνίδια θα καλύπτει η ΕΡΤ). Το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα σε αυτήν την κατηγορία είναι 800.000-900.000 ευρώ.

Όσες, ωστόσο, υποβιβάστηκαν (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης) από τη φετινή Super League στη νεοσύστατη Super League 2 θα πριμοδοτηθούν και θα έχουν το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύονταν για φέτος. Ακόμα και να μην είναι ακριβώς το ίδιο, θα έχουν τουλάχιστον 1.500.000€, εγγυημένο. Όταν για παράδειγμα η 6η στη Football League Παναχαϊκή, που δεν ανέβηκε στη Super League 1, λαμβάνει 800.000-900.000 ευρώ στη Super League 2, o Απόλλων που “έπεσε” από τη Super League θα έχει 1.500.000€. Από τη μεθεπόμενη σεζόν (2019-2020), το μπάτζετ κάθε ομάδας στη Super League θα είναι 1 εκατ. ευρώ. Περισσότερο δηλαδή σε σχέση με ό,τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν.

* Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι μορφή θα έχουν η Super League 1 και η Super League 2, αν δηλαδή θα υπάρξουν playoffs ή playouts, αν θα γίνουν τα πρωταθλήματα με τη μορφή ενός ή περισσότερων γύρων. Έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις και το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας καλείται να αποφασίσει πώς αυτά θα δομηθούν.

Tοποθετήθηκαν οι νέες εξέδρες στο Δημοτικό στάδιο Μοσχάτου.

Tοποθετήθηκαν οι νέες εξέδρες στο Δημοτικό στάδιο Μοσχάτου.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες , οι νέες εξέδρες έχουν κολλήσει πάνω στα κάγκελα και έτσι δεν υπάρχει πλέον το κενό που υπήρχε.

Αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΠ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά πριν από το μεγάλο τελικό κυπέλλου στις δύο ομάδες οι οποίες θα αγωνιστούν φέτος για το ποια θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Εθνικός Πειραιά και ο Ερμής Κορυδαλλού από τις οποίες παραβρέθηκαν διοίκηση προπονητές και παίκτες.

Παραβρέθηκαν οι διαιτητές του αγώνα τέταρτος διαιτητής παρατηρητές γιατροί και με λίγα λόγια όλοι όσοι  θα παίξουν κάποιο ρόλο για την ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου τελικού. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Σπάθας απήυθυνε χαιρετισμό στις δύο ομάδες,και  ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια μίλησε ο διαιτητής του αγώνα κύριος Πουλόπουλος ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο ομάδες, να κερδίσει ο καλύτερος και συνέστησε ψυχραιμία σε όλους. Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι δείπνησαν σε μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Στη δεξίωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ Σταύρος Κασιμάτης Παρουσία αντιδημάρχων.